fb

Să nu mai iubești pe cineva nu înseamnă să-l trădezi

Să nu mai simți emoțiile din trecut pentru om nu înseamnă că-l trădezi sau îl dezamăgești. Atunci când trăirile nu sunt alimentate cu fapte, nu se mai ascultă nemulțumirile celui de alături, nu se mai citește printre cuvinte, nu se mai depune un efort pentru a-l surprinde frumos, din acel moment apare obișnuința, întrebările, dorința de a experimenta ceva nou. Ai îndoieli dacă merită să mai stai într-o relație în care a dispărut strălucirea și dorința de a lupta pentru fericire.

Să nu mai ai aceeași dorință din trecut  de a te întoarce acasă, acolo unde te așteaptă omul pe care l-ai iubit, nu înseamnă că-l trădezi. Din clipa în care propria casă nu mai este acel cămin iubitor, călduros în care ești ascultat, îmbrățișat, și dorești să te afli oriunde numai nu acasă, ar trebui să apară semne de întrebare, ar trebui să vă faceți reguli în sentimente și-n gânduri. Este nevoie de comunicare ca să se descopere poblema de la care s-a declanșat dezămăgirea, dorința de a lăsa totul și a pleca. Iar să continui să te pierzi printre gânduri care îți sufocă mintea, printre dileme, printre întrebări fără răspunsuri nu are sens, pentru că te pierzi în propriul labirint sufletesc care te sufocă și-ți ia ultima picătură de oxigen, ultima speranță de a continua acolo unde sunt cuvinte false.

Să nu mai împărtășești aceleași dorințe și visuri cu omul de lângă tine nu înseamnă că-l trădezi. Nu-l trădezi prin simplu fapt că nu-l mai implici în proiectele tale de viitor, atât timp cât el nicodată nu le-a susținut și nu a căutat o modalitate de a te ajuta să le materealizeze. Nu poate fi trădare acolo unde nu a fost susținere, înțelegere reciprocă. Nu poate fi trădare acolo unde unul și-a dăruit ce a avut mai bun, iar celălalt s-a crezut cel mai important așteptând doar să i se ofere ceva. Acest lucru trebuie să-l înțeleagă și cel care crede că e trădat.

Să nu mai iubești pe cineva  nu înseamnă să-l trădezi. Poate că ai ajuns la etapa în care simți că nu-l mai iubești pe omul de lângă tine și îți este frică să recunoști. Te minți pe tine și pe cel care stă în dreapta ta. Nu dorești să spui adevărul fiindcă crezi că l-ai trăda, dar atunci când iubirea dispare, în spatele ei se ascund motive întemeiate, cauze care au înghițit-o, au sugrumat-o. Dragostea se pierde atunci când într-o relație nu au contribuit ambii la temelia fericirii și a împlinirii, când nu s-au auzit rugămințile celui care a dorit să salveze iubirea.