Să nu crezi că pur și simplu ai avut noroc. Ascultă-mă cu atenție, tu ai meritat asta!

Oamenii pot fi foarte invidioși, furioși pe realizările tale, pe fericirea ta. Ei pot repeta neobosiți că nu meriți nimic, indiferent de orice. Dar acest lucru este ceva ridicol. Oamenii te pot face să râzi, să fii vesel, te pot îmbrățișa în momentele de suferință.

Dar tot ei te pot îngropa în noroi de îndată ce îți reușește să faci ceva bun în această viață. Motivul este evident: oamenilor le place să se răsfețe cu propriul ego, chiar dacă pentru acest lucru trebuie să pășească pe capete.

De fapt, nimic din toate acestea nu prea contează. Nu contează cine și ce crede despre succesul, fericirea și viața ta în general. Nu contează dacă ești o persoană norocoasă sau succesul tău este rezultatul eforturilor tale. De fapt, este important doar ceea ce crezi tu, doar faptul cum te simți tu.

Ești o persoană norocoasă sau chiar viața ta merită toate lucrurile bune care ți se întâmplă? Nimeni în această lume nu a avut succes fără un dram de noroc. Chiar dacă succesul tău se datorează norocului, oricum există și un șir de evenimente care au dus la faptul că ai și noroc.

Tot ce mai contează este atitudinea ta față de rezultatele obținute și trebuie să accepți faptul că meriți tot ce ți se întâmplă. Fericirea nu este doar o viață bună, ci este convingerea că poți avea succes dacă muncești mult.

Mereu ai căutat soluții la probleme. Ce drept ar avea cei din jurul tău să-ți spună dacă ai meritat toate lucrurile pe care le ai sau nu? Perseverența te-a ajutat să continui să mergi doar înainte. Orice succes al tău se măsoară după numărul de eșecuri pe care ai reușit să le depășești ca să atingi obiectivele propuse.

Norocul este o altă poveste.

Posibil în trecut ai trăit mult mai greu decât trăiești azi, dar puțini oameni știu câte ai sacrificat ca să obții azi o anumită stabilitate. Tot ce ai avut a fost credința că vei reuși și ai avut dreptate să crezi așa. Nu ai căutat scuze, ai făcut sacrificii. Orice succes necesită un anumit sacrificiu.

Ai pierdut timp, energie, ai refuzat multe lucruri frumoase care îți făceau viața ușoară la acel moment, doar ca să te concentrezi asupra rezultatului pe care l-ai obținut azi. Desigur, uneori ceea ce trebuie să sacrificăm este anume ceea ce ne place: hobby-urile, obiceiurile, timpul petrecut alături de cei dragi.

Uneori, pur și simplu nu ai de ales decât să faci un târg cu viața. La urma urmei, cine n-ar vrea să petreacă timp cu familia, cu prietenii? Dar anume aceste sacrificii trebuie făcute ca succesul să vină în viața ta. Mereu ai fost o persoană concentrată și chiar dacă în anumite momente ai fost distras de lucrurile mărunte, mereu ai ținut minte lucrul principal din viața ta și ai găsit puterea de a reveni pe drumul spre succes.

Chiar dacă uneori te-ai abătut de la drumul principal, mereu ai găsit direcția corectă. Puțini se pot lăuda cu o astfel de atitudine față de afaceri, față de succes. De foarte multe ori, oamenii cred că fac tot posibilul, dar tot ce fac ei este să stea nemișcați și așteptând să apară succesul de unul singur.

Concentrarea mentală asupra unui obiectiv este inutilă dacă nu ai de gând să faci pași pentru a-l atinge. Ai găsit putere nu doar să dorești ceva, ci și să acționezi, să te dedici complet unei cauze important.

Nu lăsa pe nimeni să-ți spună ce meriți și ce nu

Să nu te oprești la jumătatea drumului ales. Mergi spre atingerea obiectivului în ciuda tuturor greutăților. Ieși din zona ta de confort și depășește toate dorințele ca să treci la o nouă etapă din viața ta.

Treci dincolo de imposibil și setează propriile limite. Foarte mulți oameni au urmat visele lor cu un zel de invidiat. Mulți nici nu au observat cât de dificilă este această cale decât la final, când au cules roadele muncii lor.

Este foarte posibil să apară și momentele de slăbiciune. Te vei simți obosit, când vor izbucni lacrimile și toată durerea va ieși la suprafață. Dar măreția vine anume cu aceste lucruri. Nu fi unul din oamenii care niciodată nu se bazează pe succesul anterior și nu găsesc suficiente motive să obțină adevărata măreție. Nu fi ca oamenii care, pur și simplu se bucură de noroc și, fără să-și dea seama, îl aduc la nimic.

Fii sigur de tine, acum ai încredere în abilitățile tale și înțelegi că aceasta nu este limita capacităților tale. Dacă ai realizat deja ceva, imaginează-ți că poți face și mai multe.

Sursa :