SĂ IUBEȘTI și SĂ AI NEVOIE de un om – este o diferență uriașă!

Putem afirma că ne iubim partenerul și putem crede că așa și este. Însă, dacă e să vorbim de acțiuni, am putea să remarcăm cu mirare că de fapt doar avem nevoie de acel om.

Mi s-a întâmplat asta. Aveam nevoie doar de cineva: de un bărbat puternic, care se potrivea perfect neajunsurilor mele din acea perioadă. Am încurcat dragostea cu nevoia de dragoste. Aveam nevoie de el, dar nu de dragoste. Dar oare poți să te saturi din dragostea trăită alături de un om pe care nu-l iubești, dar de care ai mare nevoie?

Deja știu, cum e să simți nevoia, dar să nu iubești. Deja am reticențe, atunci când cineva îmi spune: „Am nevoie de tine” și atât. Găsind sensul ei mai profund, vom înțelege că această expresie nu are nimic în comun cu dragostea adevărată. Am decis să o înlocuiesc cu „Te vreau”, „Te apreciez” sau „Te iubesc”.

E important să faci diferența între necesitate și dragoste. Altfel riști să construiești o relație cu omul nepotrivit, rănindu-vă reciproc.

Dragostea nu este o afecere sau un contract, este o stare.

Dragostea e să primești plăcere, având un om drag alături. Îi permitem să fie alături și ținem cont de dorințele sale.

Prezența altui om în viața noastră este o fericire suplimentară, o binecuvântare în viața noastră: așa am dori să fie. Dar atunci când prezența trece în obligație și dependență, dragostea se transformă în necesitate. Atunci pur și simplu primim plăcere de la prezența cuiva alături de noi.

1.Te concentrezi pe ceea ce primești.

Poate fi o necesitate fizică, emoțională, materială sau spirituală, pe care partenerul trebuie să o satisfacă. Atunci când aceste așteptări nu se materializează, încep certurile. Dacă nu-ți poți imagina dragostea fără aceste necesități, atunci nu e dragoste.

2. Învinovățești partenerul de toate.

Dragostea nu caută vinovați. Chiar dacă omul de alături a greșit, rezolvi problema, dar nu încerci să profiți de asta.

3. Vrei să fie prezent permanent. 

Nu accepți despărțirea, fie și pe câteva minute. Devii dependentă de acel om.

4. Vrei să controlezi totul. 

Nu trebuie să pui presiune pe nimeni. Dacă vrei să vezi altfel de om alături, atunci nu-l iubești pe cel din prezent.

 

 

 

Cum să eviți necesitatea și să poți iubi cu adevărat? Învață pentru început să te iubești pe tine însăți. Atunci când vei fi fericită, fără a avea nevoie de cineva, abia în acel moment vei putea oferi iubire, fără să fii dependentă, fără să ceri, fără să te forțezi. 

Sursa :