Să iubească o femeie pot mulți, să păstreze o femeie pot atât de puțini

Ai cucerit-o. S-a lăsat sedusă de cuvintele tale, de manierele tale, de caracterul și de felul tău de a fi. A venit în viața ta și ți-a oferit lumea ei. A acceptat florile tale și invitația la cină. A intrat atent în casa ta și s-a culcat în patul tău. Ți-a sărutat gura și părul. Ai sărutat mâinile și buzele ei. Ați fost un tot întreg. Apoi ai repetat asta ori de câte ori ați trăit dragostea. Apoi ați fost fericiți. Apoi tu nu ai mai știut ce să faci. Apoi a venit ziua în care ea a plecat.

Să iubească pot mulți. Poate că mult prea mulți, fără a trăi și consecințele unei iubiri. Se întâlnesc, se îndrăgostesc și asta e firesc și e bine. Apoi epuizează până la ultima picătură de dragoste și se plictisesc. Zic că ea s-a schimbat și că nimic nu mai e la fel. Și bineînțeles că vor altceva. Vor alte emoții, altă iubire. Până se plictisesc și de monotonia acestor repetări amoroase. Atunci trădează. Atunci devin lași. Pe când totul putea fi altfel.

El ar fi cucerit-o. Ar fi sedus-o cu sinceritate și atitudine. I-ar fi arătat lumea lui, așa cum este ea. Ar fi recunoscut că a greșit și că are unde să corecteze. Ar fi susținut-o din prima zi. Ea ar fi înțeles. Ar fi apreciat. Ar fi început să iubească toate lucrurile care îl reprezintă. Apoi s-ar fi iubit. Apoi el ar fi îndrăznit să depășească starea firească a unei relații. I-ar fi propus să fie o viață împreună. Și ar fi lucrat la asta în fiecare zi. I-ar fi oferit flori în fiecare zi. Ar fi sărutat-o și ar fi protejat-o în fiecare zi. Așa, ea ar fi înțeles că el e omul ei. Așa, ei ar fi fost fericiți.

Să iubească o femeie pot mulți, să păstreze o femeie pot atât de puțini.

Foto: wiw.club