Să fii împreună cu cineva un an, doi, chiar și o viață – nu e o dovadă de dragoste

Să fii cu cineva și să spui că îl iubești nu este o dovadă de dragoste. Să trăiești ani buni alături de un om și să spui că îl iubești nu este o dovadă de dragoste. Relațiile de durată nu se țin pe cuvinte, iar cuplurile frumoase niciodată nu au făcut copii vorbind. Dragostea durează în timp și tot în timp ea se demonstrează.

Bărbații care cred că o floare și două cuvinte legate la repezeală vor rezolva o ceartă se înșală. La fel și femeile care vor lua tăcerea drept soluție, se înșală și ele. Doi oameni care ajung să se căsătorească și cred că din acel moment vor fi trup și suflet, se vor îndoi de multe ori și vor trece peste suficiente încercări până să simtă asta cu adevărat. În tot acest timp ei vor avea zeci de certuri și zeci de momente în care își vor găsi liniștea unul lângă celălalt, dar nu vor renunța, nu vor ceda și asta va face diferența.

Mulți iau declarațiile de moment drept demonstrații de dragoste. Mulți cred că, dacă omul de alături a spus DA, atunci e pentru totdeauna. Mulți cedează la prima adiere de vânt și cu asta pun capăt unei relații care ar fi durat o viață. Cei care au suferit, au lăsat sau au fost lăsați înțeleg cel mai bine asta.

Trebuie să trăiești un moment de tristețe ca să îți dorești cu adevărat fericirea și trebuie să îți dorești să meargă relația în care ești dacă vrei să vezi alături omul drag, chiar și după 20 de ani. Totul se leagă în dragoste.

Nu e poveste, nu e o idee radicală, e ceea ce trăiesc oamenii zi de zi și e motivul pentru care multe căsnicii durează o viață și multe cupluri se despart. E ceea ce contează: să vrei ca vorbele tale să devină fapte și visurile tale să ajungă realitate și atunci să ții de mână fericirea ta.

Să fii cu cineva în timp nu e dovadă de dragoste. Dovadă e ce faci în tot acest timp. Dovadă e să oferi dovezi prin ceea ce ești, ce faci, ce spui și cum reacționezi atunci când trebuie. Nu te căsătorești pentru ziua respectivă, ci pentru toate zilele ce vor urma. Prima zi va fi fericită, pentru restul va trebuie să construiești ca să ai fericirea. Nu e să ieși cu o femeie și să petreci cu ea câteva ore pe zi. E să ai alături o femeie nopți și zile întregi, mereu, să asculți vocea ei, să cunoști fericirea ei, să știi dorințele ei. E să vrei asta.

Cei care zic că totul este reciproc… da, sigur că totul e reciproc. Asta o va demonstra și timpul și atitudinea și dorințele voastre. Să fii cu cineva în timp nu e dovadă de dragoste. Dar să transformi acest timp în ore și ani frumoși petrecuți împreună, e cea mai sinceră dovadă. Iubiți responsabil!

De Vorbă cu Tine