S-ar putea să rămân singură, iar acest lucru nu e o decizie deloc rea

Singura persoană pe care trebuie să o asculți și pe care nu trebuie să o pierzi ești tu însăți. Restul sunt trecătoare. Există lucruri mult mai rele decât singurătatea.

Cu toții ne facem griji atunci când suntem singuri, mai ales dacă a durat prea mult timp. Toate emoțiile negative și stările de neliniște pe care le trăiești îți pot afecta grav sănătatea mentală și cea emoțională. De aceea este foarte important să nu lași ca astfel de gânduri să îți preia viața.

Încearcă să cauți lucrurile pozitive în această situație

Adesea se întâmplă că este mult mai bine să fii singur, decât să fii cu o persoană care te umilește în mod constant. Atașamentul emoțional față de cineva te va face să renunți chiar și la lucrurile fără de care nu îți imaginezi viața.

Cu cât atașamentul este mai mare, cu atât mai dificil este să renunți. Fiecare încearcă să găsească o cale de ieșire cât mai ușoară, dar se blochează tot mai tare. Ieșirea este, de fapt, foarte simplă: singurătatea.

Uneori, să rămâi singură este o unică cale de ieșire și nu este nimic greșit în asta. Nimeni din jurul nostru nu ne poate defini viața sau să ne arate cine putem să devenim. Tu singur îți formezi toate valorile morale. Dacă ai întâlnit pe cineva care nu împărtășește aceleași valori, atunci această persoană nu este potrivită pentru tine.

Ai alături de tine prietenii, familia, persoanele dragi care te vor ajuta să mergi mai departe, cu care să continui să împărtășești toate bucuriile și durerile.

Nu ești obligată să îți cauți chiar acum un partener de viață.

Cauți pe cineva cu care să ai o relație serioasă, deci nu trebuie să-ți fie teamă să rămâi o perioadă de timp singură. Dacă cineva nu te acceptă, asta nu înseamnă că tu trebuie să accepți pe toată lumea.

Fiecare are propria sa opinie, propriul mod de viață și nimeni nu are dreptul să te judece. Schimbă modul în care gândești despre relații. Ce te face fericită? Fii mai bună, mai pozitivă, mergi doar înainte. Toate aceste lucruri îți vor da putere și te vor face să te simți o persoană integră. Nu trebuie să te adaptezi după circumstanțe, ci doar să te dezvolți, să călătorești, să iei doar lucrurile bune de la viață.

Într-o zi vei întâlni pe cineva care să poată aprinde scânteia din interiorul tău, care te va face să arzi de bucurie. Poate aceasta e doar o speranță prostească, dar dacă ți se va întâmpla acest lucru, fii pregătită pentru asemenea sentimente.

Astfel vei învăța să te iubești pe tine însăți, vei înțelege de ce ai nevoie ca să fii fericită. Nimeni nu știe dacă vei fi sau nu singură în viață, dar trebuie să ții minte că acest lucru este ceva normal.