Riscă să iubești, riscă să oferi, riscă să accepți omul de alături. Doar riscând, poți să găsești ceea ce cauți

E complicat să-ți construiești o nouă viață, atunci când ai mai trăit câteva relații de dragoste eșuate.

Apar dubiile și dilemele. Dacă îl voi iubi și îmi va folosi sinceritatea? Dacă îi voi oferi tot ce am mai bun și într-o zi va pleca lăsându-mă fără nici un pic de regret? Dacă tot ce-mi zice e doar declarativ și nu e sincer? Dacă e doar un distrugător de inimi?

Întrebările apar, pentru că frica de a mai suferi stă ascunsă în subconștient, iar rațiunea vrea să fii mai precaută, mai calculată, mai atentă. E o normalitate să-ți pui întrebări, să alegi oamenii și să nu mai fii credulă. Asta înseamnă că ți-ai făcut tema pentru acasă și nu te mai aventurezi în relații bolnve.

Dar nu trebuie să te retragi și să devii o fantomă, nu trebuie să pierzi încrederea în oameni. Cei mai fericiți şi împliniți oameni sunt cei care au riscat, astfel au găsit ceea ce au dorit cu adevărat. Iar cea mai mare gafă e să compari un om cu un alt om.

Acceptă omul de lângă tine ca o lume nouă și încearcă să o descoperi. Trecutul tău trebuie să rămână în spate, de aceea vorbește mai puțin despre el și axează-te pe prezent și trăiește clipa. Descoperă-te și lasă-te iubită.

Oare ce poate fi mai frumos decât această viață care ne oferă șansa de a descoperi dragostea, apoi suferința? Oare ce te poate căli mai bine dacă nu încercările și însăși dragostea – sentiment divin?