Revino-ți! Oare nu-ți dai seama că ești marioneta lui?

Sănătatea noastră psihologică depinde, în mare parte, de atitudinea și implicarea noastră în relațiile inter-umane. Din cauza atracției emoționale și fizice puternice pe care o simțim față de o anumită persoană, deseori ignorăm semnalele negative care ne arată că suntem într-o relație greșită.

Cel mai des, aceste semne alarmante apar chiar la începutul relației, adică în perioada când trecem cu vederea majoritatea lucrurilor, cu adevărat semnificative. Drept rezultat, avem o inimă frântă și ne învinuim pe noi înșine pentru greșelile pe care, aparent, le-am săvârșit.

Pentru a evita astfel de situații, trebuie să fii îndeosebi de atentă la mesajele pe care el ți le transmite subtil. Iată unele dintre ele care te vor ajuta să-i decodifici intențiile:

„Ești persoana pe care am căutat-o toată viața!”

De regulă, bărbații își destăinuie iubirea foarte rapid. Uneori chiar mult prea rapid. De aceea, auzind astfel de declarații afective, apare senzația că însemnăm ceva special pentru acest om. Deja la începutul relației el te sună și îți scrie fără oprire, făcându-te să te simți deosebită, dar situația se schimbă după prima apropiere trupească.

Sfat: Când vei observa că la începutul relației, partenerul este exagerat de atent și grijuliu cu tine, trebuie să îți faceți griji! Relații perfecte nu există, iar ochelarii roz sunt doar un peisaj romantic, plin de iluzii.

„Aș vrea nespus de mult să ne vedem în seara asta.”

El îți spune că vrea să te vadă și voi vă vedeți. Tu îi spui că vrei să-l vezi și el este întodeauna ocupat cu munca sau cu studiile sale. Trebuie să admiți și ideea că el ar putea avea motive temeinice, din când în când. Totuși, atunci când cauzele nu sunt vizibile și explicite, cu siguranță există o problemă.

Sfat: Dacă o persoană te iubește cu adevărat, ea va face tot posibilul ca să petreceți cât mai mult timp împreună. Apropierea fizică este și ea importantă, dar o relație nu poate supraviețui doar așa.

„Mi-e dor de tine…”

Dacă după doar câteva zile de la începutul relațieiel îți spune că e obosit și are nevoie de timp pentru sine, reproșându-ți că ai devenit prea insistentă, atunci disonanța dintre viziunile voastre asupra lucrurilor e foarte clară.

Sfat: Mulți bărbați tind să-și învinuiască partenera de toate problemele din viața lor. Acest fenomen e un indiciu clar că partenerul tău e imatur și nu e pregătit pentru o relație. Tot ce îți rămâne să faci este să revizuiești statutul relației.

Sursa :