Renunță la omul care ți-a demonstrat de atâtea ori că nu este demn de iubirea ta

Te agăți cu disperare de o iluzie, de un gând toxic, de acest om indiferent, îți spui că iubirea ta va salva sufletul său, va demonstra că ai intenții sincere, va convinge că are rost. Dar timpul trece și el continuă să profite de sinceritatea ta.

L-ai implorat să vină alături, să fie prezent în relație, să-și asume rolul de partener. I-ai cerut lucruri firești pentru o conexiune emoțională. Continui să cerșești atenție, să fugi după el, să te prefaci că totul este bine, în timp ce realitatea te face să suferi.

Acolo unde lucrurile nu funcționează deloc, acolo unde manipularea și minciuna sunt o normalitate, acolo unde partenerul poartă măști și face tot posibilul să demonstreze că are dreptate, nu poate exista iubire sinceră și asumare.

Este în zadar să anulezi un sfârșit trist, o conluzie dureroasă, dacă în tot acest timp sufletul tău devine o mocirlă a regretelor iar relația se transformă într-o casă a durerii. Ți-a demonstrat de atâtea ori că puțin îi pasă, ți-a oferit atât de multe motive să pleci.

Ceea ce porți în inimă te face să rămâi, să mai oferi o șansă, să te întrebi cum vei fi fără acest om alături. Dar uiți că iubirea nu mai este la fel, a devenit o obsesie, un fel de a urma comportamente străin. Ești dependentă de lumea și de cuvintele lui.

El se joacă cu emoțiile tale, profită de sensibilitatea ta, ascunde adevărul de tine, interpretează de fiecare dată lucrurile, are o atitudine defensivă atunci când este nevoie de prezența lui, dă vina pe tine pentru toate eșecurile.

Nici nu i-a păsat vreodată

Refuzi să accepți această realitate, nu vrei să te detașezi de sufletul unui om, chiar dacă acest suflet a luat tot ce este mai bun și mai frumos din inima ta. Nu ești gata să renunți, dar această luptă interioară doar te face să uiți de tine.

Renunță la omul care își permite lucruri urâte, care își bate joc de tine, pentru care nu ai contat niciodată. Renunță la povestea care aduce atât de multă tristețe și neputință în lumea ta, care te provoacă să te schimbi de dragul unei iluzii.

Sunt relații toxice în care unii oameni rămân atât de mulți ani, descoperind la un moment dat că alături de ei este un străin. Sunt oameni care merg prin viață din obișnuință, din frică sau din resemnare, dar nimic nu îi leagă, nimic frumos nu este între ei.

Renunță la omul care a refuzat în repetate rânduri să te înțeleagă cu adevărat, să stea de vorbă cu tine, să-ți înțeleagă emoția, să-ți comunice lucruri importante, să-și deschidă sufletul, să-și asume roluri, să renunțe la egoism și la orgoliu.

Găsește lumină și recunoștință în sufletul tău, găsește puterea să înțelegi că iubirea adevărată nu înseamnă manipulare sau trădare, nu înseamnă să vină și să plece când vrea, nu este frică și nici ură. Omul iubitor este demn de încrederea și gingășia ta.

Omul iubitor ar face tot posibilul să fii bine, ar avea grijă de tine, ar demonstra de fiecare dată că are rost. Renunță să fii rezerva cuiva, să fii folosită și umilită, să lași să-ți controleze viața și gândurile.

© De Vorbă cu Tine