Renunță la acești factori psihologici dacă vrei o familie împlinită și copii sănătoși. Tainele fertilității!

Factorii psihologici influentează în mod considerabil fertilitatea și armonia de cuplu, mai cu seamă atunci când se dorește fierbinte un bebeluș, dar barza refuza cu încăpățânare să-și anunțe vizita.

Infertilitatea non-patologică constituie un fenomen mult mai des întâlnit decât s-ar putea crede – multe cupluri se confruntă cu această problemă, în ciuda faptului că ambii parteneri sunt perfect sănătoși și-și doresc cu ardoare un bebeluș în echipă.

Cu cât trece mai mult timp și barza se încăpățăneaza să nu vină, frustrarea se instalează la nivel subconștient, asemenea unei amprente menite să semnaleze falimentul de cuplu, sau o vină imaginara ce plutește parcă în aer…

Fertilitatea – un mister complet destrămat?

În ciuda faptului că în ziua de azi medicina, tehnologia și informația își dau mâna pentru a spulbera mai orice taină în domeniul procreării, fertilitatea rămâne o chestiune oarecum învăluită într-o aură de mister.

De multe ori medicii nu se pot exprima cu privire la motivele pentru care un cuplu perfect sănătos nu reușește să aibe copii și atunci, unicul răspuns pe care-l pot oferi în aceste situații, este cel legat de factorii psihologici care influentează gradul de fertilitate al partenerilor.

Cu alte cuvinte stresul, problemele financiare, presiunile de natura profesională, lucrul în ture obositoare, discuțiile în contradictoriu și/sau tensiunile la nivel familial, pot cauza grave disfuncții din punct de vedere psihologic, impiedicând partenerii să dobândească ceea ce-și doresc atât de mult: un copil.

Cum se face atunci că multe familii cu probleme financiare, care se ciondanesc întreaga zi din pricina lipsurilor, a locului de muncă pierdut sau a facturilor de utilități neplătite, reușesc să treacă peste toate facând dragoste și aducând pe lume un copil după altul? Ei bine, acesta este misterul…

Ce spun specialiștii

Numerose studii efectuate în domeniul diagnosticării, tratarii și prevenirii infertilității, au demonstrat modul în care se poate stabili momentul optim pentru a concepe un copil, respectiv perioada în care capacitatea reproductivă a cuplului se află la cote suficient de înalte pentru procreere.

Este vorba despre o serie de analize ale sângelui, ecografii și examene dedicate eliminarii posibilității ca partenerii să fie afectați de boli infecțioase. Mai mult decât atât: în prezent este posibilă chiar și stabilirea cu precizie a gradului de sănătate al ovarelor, indicând astfel potențialul unei femei de a deveni mamă.

Sursa :