Relații perfecte nu există: 10 sfaturi care vă vor ajuta să construiți o relație sinceră și frumoasă

Trăim într-o lume imperfectă, plină de oameni imperfecți. Din moment ce nu există oameni ideali, nu există nici relațiile ideale. Este o minciună, o creație de secole a scriitorilor romantici. Stereotipurile despre perfecțiune au fost depășite cu mult timp în urmă, dar chiar și atunci când au fost create, nu erau foarte realiste. De aceea nu trebuie să transformi în realitate perfecțiunea relațiilor ideale, pentru că asemenea relații nu există.

Adesea, așteptările exagerate îți pot strica viața, mai ales când vine vorba despre relații romantice. În căutarea persoanei perfecte poți trece pe lângă persoana care ar putea cu adevărat să te facă fericit. Dacă simți că ești înghițit de mlaștina mitului relației perfecte, iată câteva sfaturi care să te readucă la realitate:

1. De ce relațiile nu trebuie să fie perfecte.

Într-o relație cu adevărat bună există cel puțin câteva neînțelegeri între parteneri. Dacă aceste neînțelegeri nu ar exista deloc, înseamnă că acești parteneri nu sunt sinceri unii cu alții. De fapt, aceste dezacorduri sunt aproape inevitabile, deoarece tu și persoana din viața ta aveți experiențe de viață diferite, gânduri și vise diferite.

Acestea sunt lucrurile care fac o persoană să fie unică și irepetabilă. Problemele reale încep atunci când punctul de vedere al unuia din parteneri cu privire la relația voastră se dovedește a fi complet ireal, iar persoana dragă din viața ta încearcă, prin orice mijloace, să te facă să fii de acord cu ea.

Într-o relație sănătoasă, oamenii înțeleg că, deși acum sunt împreună, trebuie să respecte reciproc individualitatea fiecăruia. Dacă ești într-o relație doar ca să schimbi caracterul persoanei dragi, acest lucru va provoca un dezastru.

2. Fiecare dintre voi are propriile neajunsuri.

Te înfurii prea repede pe persoana dragă din viața ta? Te deranjează comportamentul ei? Cel mai probabil, toate acestea existau deja când voi doi v-ați întâlnit și v-ați îndrăgostit unul de celălalt. Doar că la începutul relației ai fost prea absorbit de euforie pentru a fi atent și la alte detalii.

Cert este că sunteți ambii adulți și trebuie ambii să lucrați pentru a vă simți bine în relația pe care o aveți. Dacă vrei ca relația ta să se dezvolte, trebuie să înveți să te obișnuiești cu neajunsurile celei dragi și să nu te oprești asupra lor.

3. Certurile.

Oricât de mult vă veți adora, oricum vor exista diferite opinii despre unele probleme din viața voastră. Preferințele individuale pot duce la conflicte chiar și între persoanele care se iubesc foarte mult. Dar trebuie să ții minte că, indiferent cât de mare ar fi o ceartă, aceasta nu trebuie niciodată să fie motiv pentru agresiune. Ambii trebuie să vă liniștiți și să încercați să ajungeți la un compromis.

4. Alege doar ceea pentru ce merită să lupți.

Deși certurile apar inevitabil într-o relație, nu orice problemă merită să te lupți pentru ea. Pentru ca relația ta să fie una frumoasă, de fiecare dată trebuie să te gândești dacă merită sau nu acea problemă să lupți pentru ea. Învață să cedezi. Învață să asculți de propriul suflet, propriul instinct. Vei ști ce este cu adevărat important și ce poți sacrifica de dragul armoniei în relația ta.

5. Simțul umorului.

Poate ești prea serios în ultima vreme și ai uitat să mai râzi? Fă-o din nou! Nu degeaba se spune că cei care pot râde de ei înșiși nu se plictisesc niciodată. Nimeni nu este perfect, fiecare greșește, doar că unele dintre aceste greșeli sunt cu adevărat amuzante. Asta nu înseamnă că trebuie să îți bați joc de neajunsurile celuilalt, dar dacă puteți glumi unul pe seama altuia, legătura dintre voi va crește.

6. Faceți față stresului.

Un alt lucru care nu lipsește dintr-o relație este stresul. Chiar și cele mai bune relații nu sunt lipsite de stres. Circumstanțele vieții te pot pune în fața multor presiuni, poți avea probleme de sănătate mentală sau fizică. Găsește modalități sănătoase de a face față stresului inutil împreună cu persoana iubită și ambii să învățați cum să faceți față problemelor de zi cu zi.

7. Depășește rutina și plictiseala.

Plictiseala se strecoară ca un vierme într-o relație. Relația ideală nu este o stare, ci o cale nesfârșită pe care trebuie să o parcurgeți în doi. Dacă vrei să ai o relație frumoasă, trebuie să înveți să fii spontan și să gândești diferit, să acorzi atenției persoanei dragi, să faceți ceva diferit. Eliberați-vă de rutina zilnică și găsiți diferite modalități de a vă aprecia reciproc și de a vă îndrăgosti unul de celălalt în fiecare zi.

8. Compromisuri.

Nu întotdeauna totul e așa cum vrem noi, mai ales când vine vorba despre relații. De aceea trebuie să înveți să faci compromisuri. În loc să îți distrugi starea de spirit, mergi la compromisuri. Ambii va trebui să sacrificați ceva unul pentru celălalt și să accepți aceste imperfecțiuni din relația ta.

9. Dreptul la singurătate.

Este ceva normal să-ți dorești să fii singur din când în când. Dacă petreci cu jumătatea ta prea mult timp împreună, este posibil să vă supărați unul pe celălalt pentru diferite fleacuri. Chiar dacă ești într-o relație și vă iubiți mult, acest lucru nu înseamnă că ți-ai pierdut propria identitate.

Dacă vei abandona toate hobby-urile și interesele pentru a petrece timp doar cu persoana dragă, acest lucru va duce la faptul că te vei plictisi și te vei supăra pe jumătatea ta. Dacă fiecare din voi va avea timpul său liber, acest lucru va face relația mai puternică. Petrecerea timpului de unul singur, separat de cel drag poate aduce doar beneficii.

10. Învață să asculți.

Când vorbești cu cineva, auzi oare tot ce îți spune? Viața este departe de a fi perfectă, însă abilitatea de a comunica între voi vă poate ajuta să rezistați oricăror încercări. Învață să fii un bun ascultător, arătând interes cuvintelor partenerului tău și emoțiilor sale. Oricât ai încerca să ții minte, se întâmplă să mai și uiți ce ți-a spus persoana dragă. Singurul lucru care te poate ajuta în acest caz este compasiunea, înțelegerea și capacitatea de a asculta cu adevărat.

Nu lăsa iluzia relației perfecte să îți ia șansa de a iubi cu adevărat. Sufletul tău pereche nu poate fi ideal, la fel ca tine. Doar când veți învăța ambii să acceptați imperfecțiunile pe care le aveți, veți realiza că relația voastră poate fi perfectă. O relație ideală nu este o stare, ci o cale pe care trebuie să o parcurgeți împreună, acceptând unul altuia toate imperfecțiunile.