Reguli romantice de care nu trebuie să uiți în relațiile de lungă durată

În ultimul timp am privit numeroase clipuri video și am citit o sumedenie de articole despre diferența dintre relațiile noi și cele de lungă durată. La final, am înțeles ceva: suntem prinși în capcana prezentului, încercând să căutăm acel partener ideal, dar fiindu-ne teamă să ne îndrăgostim cu adevărat.

Perpecem relații de de durată ca o interacțiune monotonă și plictisitoare între doi parteneri. Doi oameni stau pe canapea și privesc un film, aproape dormind. În tot acest timp, acești oameni pierd șansa de a se bucura cu adevărat de viață.

Iată acele lucruri, care niciodată nu trebuie să se sfârșească, atunci când ești într-o relație de durată. 

Înainte de a ieși la plimbare

„A trecut mult timp de când nu am mai făcut asta” – este o afirmație foarte tristă. Folosiți produse noi pentru a pregăti ceva gustos? Așteptați cu sufletul la gură premiera unui film interesant? Nu există o regulă care să spună că după o relație de câțiva ani trebuie să încetezi să faci repetitiv anumite lucruri, așa cum nu exisăt o regulă care să-ți interzică să cauți noi metode de a petrece timpul împreună.

Fiți amabili

„Înainte îi spuneam că e în regulă, dacă uita să facă ceva, acum pur și simplu e un nesuferit”. Aici greșeșc multe cupluri. Chiar și după ani buni trebuie să păstrați amabilitatea și respectul, în același timp fără a vă fi teamă să vă spuneți unul altuia despre ce vă deranjează. Dar dacă și o spuneți, faceți asta într-o manieră politicoasă.

În căutarea noilor senzații

Una din cele mai frumoase etape ale unei relații – atunci când căutați și găsiți noi modalități de a vă bucura unul de celălalt. Activitățile petrecute în doi doar consolidează relația și ajută la crearea unei atmosfere pline de iubire și înțelegere.

Arată atașamentul

Timpul necesită dovezi, ca și dragostea dintre voi. Nu e nimic rău în a vă îmbrățișa călduros în stradă sau a vă oferi un sărut. E o modalitate indirectă de a spune întregii lumi cât de mult vă iubiți, chiar și după ani buni.

Spune partenerului cât de mult înseamnă pentru tine

Începutul unei relației mereu este pasional și plin în cuvinte dulci. Nu înceta să fii prezentă în relație și alături de partener, nu înceta să spui ceea ce simți. Nu este o slăbiciune, dimpotrivă: e o cale sigură în a menține legătura dintre voi.

Cunoașteți-vă și mai bine

În timp, ai posibilitatea să înțelegi și să simți partenerul. Oamenii se schimbă, deci și omul de lângă tine nu va fi la fel după câțiva ani. Nu-ți fie teamă să întrebi, să afli, să crești alături de partener.

Încearcă

Totul se rezumă la asta: cât de mult vrei să fii alături de partener, cât de mult contribui la menținerea echilibrului și înțelegerii în relație. Nu perpece partenerul ca ceva care-ți aparține. Fii alături și încearcă să faci tot posibilul să dezvolți emoțiile puternice care vă unesc.

Fiți sinceri și iubiți-vă sincer, chiar și după ani buni!