fb

Reguli pentru o viață sănătoasă și fericită de la un alchimist celebru

Paracelsus a fost un celebru alchimist, fizician, medic, astrolog, teolog, filosof al Evului Mediu. El a scris în una dintre lucrările lui despre regulile care se impun pentru a fi sănătoşi ți longevivi.

Regula nr. 1

Trebuie să respirăm cât mai des cu putință, profund și ritmic, pentru a umple plămânii cu aer proaspăt. Bea zilnic doi litri de apă, cu înghițituri mici. Evită tutunul, alcoolul, medicamentelor. Zilnic trebuie să mâncăm fructe, legume și să facem o baie.

Regula nr. 2

Trebuie să renunțăm la pesimism, ură, resentimente, răzbunare. Evită oamenii vicioși, vanitoși, vulgari, bârfitori.

Regula nr. 3

Fă cât mai mult bine, ajută-ți aproapele, însă niciodată să nu ai o slăbiciune pentru cineva dacă nu are nevoie. Trebuie să ai grijă de propria energie.

Regula nr. 4

Sufletul trebuie să fie un templu nu trebuie corupt de ură.

Regula nr. 5

Retrage-te în fiecare zi într-un loc unde nimeni nu te poate deranja o jumătate de oră. Stai cu ochii pe jumătate închiși, fără a gândi la nimic. Acest lucru întărește creierul și spiritul și te pune în contact cu energiile bune. Problemele vor fi rezolvate de vocea interioară care te va ghida, împreună cu conștiința ta. Acesta este diamantul despre care scria Socrate.

Regula nr. 6

Menține o tăcere absolută asupra problemelor personale. Ca și cum ai fi făcut un jurământ solemn, abține-te de a expune celorlalți, chiar și celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce gândești, auzi, știi, înveți, suspectezi sau descoperi. Cel puțin pentru o perioadă de timp, ar trebui să fii o casă cu ziduri sau o grădină închisă.

Regula nr. 7

Advertisement

Niciodată să nu te temi de oameni sau de ceea ce ar putea aduce mâine. Să ai un suflet puternic, curat și totul se va arăta a fi cum nu se poate mai bine. Niciodată să nu te gândești la tine ca fiind slab sau singur deoarece în spatele tău se află armate puternice pe care nici nu ți le poți imagina, nici chiar în cele mai îndepărtate visuri.

Dacă îți ridici moralul, atunci nu va exista niciun rău care să te atingă. Singur dușman de care trebuie să te temi ești tu însuți. Teama și neîncrederea în viitor sunt mamele tuturor eșecurilor și aduc cu ele dezastre.

Source :

efemeride