fb

Reguli geniale spuse de scriitorul Paulo Coelho, care te vor învăța să ai parte de călătorii incredibile

Faimosul scriitor Paulo Coelho a elaborat o serie de reguli, respectarea cărora ne va permite să ne amplificăm impresiile culturale și plăcerea estetică a destinației pe care o vizităm.

Evită muzeele. Acest sfat îți poate părea absurd la prima vedere, dar adevărul e diferit de fapt. Încă din copilărie ni se spune că muzeele sunt cea mai bună modalitate de a descoperi cultura unei țări. Dar dacă stăm să ne gândim ne dăm seama că vizitând o țară/oraș nou ar fi mai corect să facem cunoștință în primul rând cu prezentul lui și doar apoi cu trecutul.

Dacă vă doriți să vedeți un lucru concret sau să vizitați un muzeu anumit, atunci cu siguranță că trebuie să o faceți. Însă dacă e vorba de o vizită neplanificată, atunci veți rămâne doar cu pierdere de timp și de bani.

Vizitează localurile. Vorbesc despre localuri care sunt populare ziua. Locuri unde oamenii se întâlnesc la o ceașcă de cafea sau la un pahar de vin pentru a discuta. Anume acolo vezi psihologia reală a unei națiuni. Și tot acolo îți dai seama cu siguranță în care stereotipuri e potrivit să crezi și care sunt doar niște afirmații ficționale.

Cumpără-ți un ziar, comandă-ți ceva de băut și analizează comportamentele umane.

Fii deschis. Cei mai buni ghizi sunt locuitorii nativi a locului pe care îl vizitezi. Ei își cunosc foarte bine orașul și nu-ți vor lua bani pentru sfaturile pe care ți le vor da.

Călătorește singur sau împreună cu partenerul. Doar în acest fel vei pătrunde, cu adevărat, în cultura țării în care te afli. Dacă vei fi împreună cu un grup de prieteni, vei simula o călătorie de fapt, pentru că nu te vei concentra asupra circumstanțelor exterioare. Vei vorbi în permanență doar în limba ta maternă și vei atrage atenție în mod special la comunicarea din centrul grupului și nu la ceea ce se întâmplă în afară.

Nu compara! Nu fă greșeala de a compara prețurile, transportul, curățenia sau calitatea vieții a locului pe care îl vizitezi cu propria ta țară. Nu ai venit acolo pentru a te convinge că trăiești mai bine sau mai rău decât ceilalți. Ai venit să studiezi, să admiri și să înveți ceva util de la o altă „lume”.

Nu fă prea multe cumpărături. Investește în amintiri, impresii și cultură, mai mult decât în fleacuri materiale pe care le vei aduce acasă. Cumpără bilete pentru teatru, feluri de mâncare tradiționale ale locului, excursii, etc. Celelalte lucruri îți vor fi inutile până la urmă, crede-mă.

Nu încerca să vizitezi toate destinațiile lumii, într-o singură lună. Mai bine stai o săptămână într-un singur oraș, decât să vizitezi 7 orașe în șapte zile. Nu vei afla și nu vei simți nimic, în afară de oboseală dacă vrei să vezi totul într-un timp record.

Orice destinație are nevoie de răbdare, doar în acest fel ea îți va putea adevărata ei aparență.

Source :

cluber