Reguli fundamentale ale oricărei relații care trebuiesc respectate, pentru a avea o căsnicie fericită

Ne-am obișnuit să auzim despre faptul că majoritatea bărbaților evită la maxim mariajul. Ei, pur și simplu, nu sunt gata să renunțe la libertatea lor frumoasă pentru a intra într-o „lume a suferințelor” – căsnicia. Bărbații și-au făcut o impresie foarte generală despre toate femeile, când de fapt realitatea nu este nici pe departe atât de radicală precum o percep ei.

Totuși, trebuie să ținem cont de anumite reguli universale care-l vor face pe partenerul nostru să se simtă confortabil și fericit alături de noi, pe tot parcursul vieții:

Acceptă-l exact așa cum este 

E minunat când se întâmplă ca ambii parteneri să aibă preferințe similare referitor la toate lucrurile posibile. Dar acest fenomen e foarte rar. De aceea, este important să reținem o anumită manieră etică, în acest sens. Este absolut corect să-i vorbiți soțului despre toate lucrurile care vă inspiră și care vă provoacă admirație.

Dar niciodată nu trebuie să-i spuneți că lucrurile care-i plac lui sunt lipsite de importanță și calitate sau, și mai rău, să încercați să i le insuflați pe ale voastre. Această greșeală reprezintă un tabu foarte grav în acest sens.

Acceptă-i prietenii

Prietenii partenerilor noștri au fost prezenți în viața lor cu mult timp înaintea noastră. E în regulă ca aceștia să fie, într-un fel sau altul, atașați de ei. Nu încercați să le interziceți sau să le limitați timpul petrecut cu prietenii, pentru că riscați să primiți un statut neplăcut, în împrejurările lor. Va fi cel mai corect să vă împrieteniți cu ei, iar dacă nu vi se primește atunci fiți pur și simplu amabilă, dar distantă față de ei.

Încurajează-i carierismul

Un lucru de-a dreptul neobișnuit este faptul că multe femei sunt geloase pe partener, în ceea ce privește propriul lui job. Acesta îi fură mult din timpul liber pe care trebuie să-l petreacă cu soția. Dar această atitudine este una eronată.

Trebuie să ne învățăm a prețui ambițiozitatea și carierismul sănătos în partenerii noștri, ba chiar mai mult de atât, să îi susținem și să ne lăsăm motivate de acesta.

Lasă-i fostele în trecut

Nu contează ce experiență amoroasă a avut el cândva, atâta timp cât acum este într-o altă relație. Dacă îi vei aminti, în mod constant, despre aceste femei, el se va detașa de amintirile trecutului mult mai greu. Amintește-ți că acum tu ești alegerea lui și împreună construiți un prezent frumos și un viitor sigur.

Sursa :