Regula de aur a relațiilor: NU încerca să schimbi pe omul de lângă tine!

Când m-am despărțit de persoana iubită după o relație de durată, am avut  nevoie de foarte mult timp ca să îmi revin. Îmi cream iluzii și speram în van, pentru că nu eram pregătită să trec mai departe.

După ce am încetat să îmi idealizez partenerul, am început să observ toate defectele lui. Trebuie să recunosc, că în adâncul sufletului, întotdeauna le conștientizam. Dar ca majoritatea femeilor într-o relațiilor, cu adevărat credeam că o persoană este în stare să se schimbe.

Citeam articole despre tehnici de manipulare și influență, ca să îl modelez pe partener în conformitate cu propriile așteptări. Însă am început să observ în persoana iubită doar defectele și am uitat să îi apreciez calitățile.

Aceste acțiuni au avut efecte deplorabile. Am început să ne certăm constant. L-am provocat la agresivitate verbală și, într-o anumită măsură, chiar la ură față de mine. I-am atras atenția asupra vulnerabilității lui și l-am rănit intenționat. Nu am înțeles că acțiunile lui erau mecanisme de apărare la care nu putea renunța atunci când am creat o atmosferă atât de ostilă.

Sunt absolut sigură de un singur fapt: omul poate să se schimbe doar atunci când singur și-o dorește.

Aspirația multor femei este să devină inspirația iubitului pentru schimbare. Ea trebuie să fie cea care să îl motiveze. Nu te flata! Nu poți avea influența pe care ți-ai dori-o. O persoană nu poate să își schimbe viziunea supra vieții sub presiunea unei alte persoane. La unele adevăruri venim independent.

Este foarte important ca partenerul tău să își dea seama că fiecare din noi e stăpân pe propriul destin. Focarul oricărei schimbări este în interiorul fiecărui din noi.

Donald Walsch a spus că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru o altă persoană este să: „Îi oferim o porție destul de mare din sine însuși.” Nu este o răzbunare de tipul: ”Fără mine o să îți fie mai rău”, ci încrederea că persoana are dreptul la intimitate și la libertatea de a fi oricine vrea.

Suntem responsabili doar de noi înșine. Ne naștem separați unul de altul și parcurgem propriul drum. Fiecare are o viață unică și numai asupra ei avem controlul.

Fii creatorul propriul destin! Dacă cineva va avea nevoie de o schimbare atunci când va fi într-o relație cu tine, acel lucru se va întâmpla. Dacă însă o altă persoană simte că schimbările trebuie să se realizeze în singurătate, nu te vei putea împotrivi.

Sursa :