Regula celor 2 minute, care îți va schimba viața semnificativ

Cu toții cunoaștem latura toxică a procrastinării și impactul semnificativ pe care-l are asupra vieții noastre. O simțim pe propria noastră piele atunci când pierdem șansa de a ne delecta alături de cei dragi, pentru că trebuie să ducem până la capăt treaba, care putea fi făcută ieri.

Mai mult de atât, din cauza ei nu izbutim să ne atingem scopurile. Ea ne reorientează către o activitate mai simplă, făcându-ne să lăsăm baltă o sarcină, realizarea căreia ar fi durat doar câteva minute. Drept rezultat, ne dăm seama că am rămas exact acolo de unde am pornit și ne întristăm.

Dacă astfel de situații vă sunt cunoscute, vă propunem o tehnică salvatoare, care vă va eficientiza semnificativ rutina – Regula celor 2 minute!

Regula este extrem de simplă: Dacă pentru realizarea unei activități îți trebuie doar 2 minute – fă-o!

Adevărul este că, atunci când e vorba de orientarea către un scop bine-definit, creierul nostru refuză să ne fie de mare ajutor. Asta pentru că în subconștientul nostru există formula arhetipală: scop atins = schimbări în viață. Creierului nu îi plac schimbările, pentru că ele presupun efort și energie, care ar putea fi conservate pentru supraviețuire și înmulțire. E un instinct înrădăcinat în noi și nu e deloc ușor să-i facem față.

Iată de ce regula celor 2 minute e genială. Ea ne ajută să păcălim creierul, salvând energia și efortul, care îi sunt atât de importante. Practicând-o, suntem scutiți de luarea deciziilor. Noi pur și simplu facem lucrul care durează doar 2 minute, fără a ne întreba dacă îl putem lăsa pe mai târziu sau nu.

Cum funcționează regula celor 2 minute?

Vom ilustra această regulă prin câteva exemple relevante:

  • Mormanul de vase murdare a dispărut ca prin minune! De ce? Pentru că nici n-a existat… Pur și simplu, gândiți-vă, cât timp ați salva, spălându-vă farfuria imediat după ce ați luat cina. Durează mai puțin de 2 minute, dar vă eliberează de 15 minute petrecute deasupra chiuvetei, încercând să scăpați de zeci de vase.
  • Dormitorul este întotdeauna curat! În fiecare dimineață, când vă treziți, faceți-vă patul. Nu lăsați această sarcină pe mai târziu. E antiigienic și, din nou, va dura doar 2 minute ca să uitați de el. Iar când reveniți de afară, mai petreceți încă 2 minute, punându-vă hainele și restul lucrurilor la locul lor, fără a le arunca la întâmplare prin casă. Făcând aceste lucruri mici, păstrați curățenia și vă garantați o zi de sâmbătă relaxantă.
  • Răspundeți imediat la e-mailuri și alte mesaje. În loc să pierdeți o oră, răspunzând la 10 mesaje simultan, veți pierde doar 2 minute, răspunzând la unul.

Respectând regula celor 2 minute, viața voastră va deveni mai calmă și mai organizată. Lăsați ideea Am venit. Am făcut. Am uitat. să vă simplifice viața și un fragment împovărător al rutinei voastre va rămâne în urmă!