fb

Sfaturi pentru o viață împlinită spuse de oameni înțelepți trecuți de 60 de ani

Recent a fost realizat un sondaj în rândul persoanelor trecute de 60 de ani, pe tema: „Ce sfat le-ai oferi tinerilor de azi?”. O întrebare foarte simplă la prima vedere, dar unele răspunsuri sunt surprinzătoare și pline de înțelepciune. Vă invităm să citiți răspunsurile participanților. Este mai bine să știi acum unele lucruri și să acționezi, decât să regreți mai târziu.

Oamenii susțin mereu că cel mai bun serviciu e cel care îți provoacă plăcere. Nu e corect. Cel mai bun loc de muncă e cel pe care îl poți tolera mereu și pe deasupra îți poate acoperi toate cheltuielile. Nimeni nu are un serviciu pe care îl adoră în fiecare secundă.

Anii trec cât ai clipi. Nu te căsători de tânăr. Călătorește! Fă-ți băgajele și pleacă acolo unde îți permiți! Atât timp cât nu ai copii, nu cheltui banii pe lucruri inutile. Privește în jur, alegeți un loc pe hartă și du-te acolo.

Nu lua totul în serios. Chiar dacă în unele momente îți pierzi speranța, încearcă să zâmbești.

Prietenul e cel care te ajută la greu chiar dacă îl deranjezi la ora două dimineața. Restul sunt doar niște cunoscuți.

Cea mai importantă persoană din viața ta e cea care a ales să-și împartă viața cu tine.

Nu vei observa cum îți cresc copii, de aceea petrece cât mai mult timp cu ei.

Nimeni nu a murit cu regretul că a lucrat prea puțin. Fii harnic, dar nu pune munca mai presus de familie, prieteni și-n cele din urmă – față de tine.

Poți trăi o viață lungă sau una foarte scumpă, nimeni nu știe. Dar, orice s-ar întâmpla, ai grijă de tinerețe și sănătate.

Dacă ai obosit de propria viață, trebuie să te gândești la prezent și să te bucuri de tot ce este frumos și important. Respiră adânc, relaxează-te. Nu uita: totul este relativ.

Mânâncă și fă sport de parcă ai fi un diabetic bolnav de inimă – prin urmare, niciodată nu vei deveni unul.

Ai o singură viață. E al naibii de trist să regreți la 60 de ani că nu ți-ai realizat visurile și dorințele.

Poate că acest sfat nu este atât de profund ca și celelalte, dar spală-te pe dinți regulat, problemele dentare sunt groaznice.

Nu urma sfaturile celor din jur ca niște legăminte biblice. Cere sfaturile de la cei pe care îi respecți, apoi analizează fiecare sfat în parte.

Lucrurile – sunt doar lucruri. Nu pune preț pe obiectele materiale, pune preț pe timp și evenimente.

Problemele de sănătate se vor agrava la bătrânețe, chiar dacă acum crezi că te-ai tratat.

Apreciază fiecare moment. În tinerețe dorești totul dintr-o dată. De ce să nu apreciezi fiecare clipă? Nu ești veșnic pe această planetă, iar cea mai mare plăcere pe care ți-o poți permite e să te bucuri de viață. În loc de masaje, sună-l pe cel drag. Viziteaz-o pe mama ta fără nici un motiv. Prețuiește fiecare secundă.

Plătește toate facturile și ține-te departe de datorii.

Gelozia distruge relațiile. Crede în omul de lîngă tine. Dacă nu ai încredere în el, atunci în cine ar trebui să ai?

Dacă ai un vis neîmplinit, încearcă cel puțin să-l materializezi.

Când vezi un om pentru prima dată, trebuie să înțelegi că nu știi nimic despre el, în afară de naționalitate, sex, vârstă, haine. Uită de acele stereotipuri care-ți sunt băgate în cap, deoarece creierului nostru îi place să împartă totul pe categorii, limitându-ți viața.