fb

Puterea vindecătoare a mudrelor! Iată cum gesturile făcute cu degetele te pot face mai sănătos și fericit

Mudrele au apărut acum 2000 de ani în China antică ca o metodă de a extrage energie vitală din Univers. Pentru ca energia să fie canalizată către inimă, plămâni, creier și alte organe interne este nevoie de o tehnică precisă și o atitudine corectă.

Mudrele trebuie îndeplinite într-un spațiu liniștit, izolat de factorii disturbatori. Scopul lor este de a ameliora durerile fizice și de a înlătura oboseala.

Îndeplininește exercițiile pe care le prevăd mudrele de 5-6 ori în decurs a 45 de minute pentru a vedea efectul.

Mudra Cojii de Fruct

Este folosită în cazul durerilor în gât. Are un efect pozitiv asupra corzilor vocale, de aceea este recomandată cântăreților și oratorilor. Mâna dreaptă îmbrățișează degetul mare a mâinii stângi.

Mudra Vacii

Utilă pentru reumatism și durerile la încheieturi. Degetul mic al mâinii stângi atinge inelarul mâinii drepte. Degetul mic a mâinii drepte atinge inelarul mâinii stângi. Degetul arătător și degetul mijlociu a mâinii drepte le încrucișezi cu cele ale mâinii stângi.

Mudra Înțelepciunii

Este folosită împotriva stresului, melancoliei, tristeții șia  depresiei. Îmbunătațește memoria și abilitățile cognitive. Este un remediu pentru insomnie sau starea de somnolență excesivă. Degetele arătătoare ale ambelor mâini se îndoaie să atingă degetele mari, celelalte rămân drepte.

Mudra Vântului

Eficientă în cazul tremurului mâinilor, a gâtului și a capului. În cazul bolilor cronice trebuie folosită împreună cu mudra Înțelepciunii. Îndoaie degetele arătătoare cu ajutorul degetelor mari separat la ambele mâini .Celelate degete  sunt relaxate.

Mudra Înțelegerii

Are rezultat în cazul răcelii sau a altor maladii virusale. Aceastră mudră mobilizează energia pentru a activa mecanismele imune ale organismului. Pentru un efect mai rapid bea în timpul zilei nu mai puțin de 8 pahare cu apă fiartă și mănâncă cât mai multe fructe. Împreunează palmele și încrucișează degetele între ele. Unește degetul mare și arătătorul de la mâna stângă.

Mudra Vieții

Această mudră este menită să înlăture oboseala și dereglarea vederii. Dacă este îndeplinită ritmic, îmbunătățește radical calitatea vederii. Unește arătătorul și degetul mijlociu cu degetele mari. Întinde celelalte degete.

Mudra Apei

Advertisement

Înlătură surplusul de lichide din organism. Este recomandată și în cazul durerilor de burtă. Atinge degetul mic și cel mare a mâinii drepte. Cuprinde cu mâna stângă pe cealaltă.

Source :

econet