Puterea tăcerii: 8 lucruri despre care mai bine să nu spui nimănui

Dacă anterior trebuia să fii trădat de cel mai bun prieten, pentru a învăța o lecție, acum probabil știi prea bine despre importanța abilității de a face alegerea corectă. În timp ce tinzi să împărtășești detalii importante despre viața ta cu alte persoane, totuși există lucruri pe care nu ar trebui niciodată să le spui.

Uneori, este chiar recomandat să te abții de la dorința de a le spune oamenilor despre tine. Cu cât mai activ vei povesti despre tine, cu atât este mai probabil ca aceste lucruri să fie folosite împotriva ta. Trebuie să știi să taci, mai ales dacă ai fost cândva trădat de cei mai dragi și apropiați oameni. Informațiile și lucrurile personale trebuie împărtășite numai celor pe care îi cunoști foarte bine și cărora le pasă cu adevărat de bunăstarea ta. Deci, iată câteva lucruri despre mai bine să nu spui nimănui:

1. Situația financiară.

Acesta este un detaliu personal. Nu spune altora ce bani primești, câți bani ai puși deoparte. Dacă oamenii nu vor să fie un sprijin pentru tine, nici nu trebuie să știe de situația ta financiară.

2. Proprietățile tale.

Cu cât mai mulți oameni vor ști ce ai și care este averea ta, cu atât vor dori mai mult să te lipsească de tot. Este ok să arăți ce deții, dar nu te lăuda prea mult. Oamenii din jur așteaptă doar să se folosească de tot ce ai, fii sigur de asta.

3. Problemele din relație.

Deși uneori simți că ai avea nevoie de un sfat și vrei să te eliberezi de tot ce simți, trebuie să te oprești. Uneori, este mai bine să păstrezi tăcerea despre asemenea lucruri personale. Dacă vei face din partenerul tău un rău absolut în ochii celor cu care comunici, această impresie despre el nu va putea fi ștearsă niciodată, chiar dacă conflictul vostru va fi rezolvat pașnic.

4. Viața ta personală.

Fără îndoială, este bine să împărtășești unele detalii personale, dar nu ar trebui să o faci cu prima persoană pe care abia ai cunoscut-o. Lasă timpul să-ți arate dacă este o persoană de încredere, apoi îi poți spune ce te frământă.

5. Visurile tale.

Dacă vei împărtăși toate visurile tale cu toată lumea, există riscul ca acestea să nu se realizeze. Vei provoca un sentiment de presiune și poate chiar vei renunța la tot ce ai plănuit să realizezi.

6. Acțiunile tale.

Făcând un bine pentru cineva, fă-o sincer, din toată inima. Nu trebuie să faci fapte bune doar pentru a obține ceva în schimb. Gesturile de bunăvoință trebuie să fie invizibile pentru cei din jur.

7. Punctele tale slabe.

Nu trebuie să vorbești despre acest lucru cu toți cei pe care-i întâlnești în cale. Cu cât vei anunța acest lucru mai multor persoane, cu atât ei vor fi mai tentați să folosească acest lucru împotriva ta, te vor face să te îndoiești că mai poți scăpa de aceste neajunsuri.

8. Supărările tale.

Dacă cineva te-a jignit, nu spune cuiva despre asta. În timp, aceste supărări vor trece, iar tot ce va mai rămâne în urma lor va fi impresia de după. Supărările sunt doar o irosire a timpului.

Sursa :