Puterea recunoștinței: cum ne poate face mai fericiți în fiecare zi

„Recunoștința are o putere imensă. Anume ea este cea care face ca viața să fie împlinită și se asigură că ceea ce avem este suficient și chiar mai mult. Recunoștința transformă negarea în acceptare, haosul în ordine, confuzia în claritate. Recunoștința este cea care poate transforma o masă simplă într-una de sărbătoare, o casă în cel mai special loc și un străin într-un prieten.” (Melody Beatty)

De foarte multe ori, suntem prea grăbiți și prea ocupați să ne dorim atât de multe lucruri în viață, încât uităm să ne bucurăm de prezent, de ceea ce avem la moment. Uităm să fim fericiți. Oamenii vorbesc despre fericire, și-o doresc foarte mult, visează la asta de foarte mult timp. Dar nici nu știu cum arată fericirea.

Nici nu fac ceva ca să o obțină. În momentul când primesc ceea ce și-au dorit demult, foarte repede trec la planificarea altor realizări, uitând să se bucure de lucrurile la care aspirau anterior. Să nu lăsăm să ni se întâmple asta! Să ne exprimăm aprecierea față de tot ce primim.

Să nu uităm niciodată să mulțumim Domnului pentru fiecare răsărit de soare. Să nu uităm să fim recunoscători pentru fiecare clipă pe care o trăim pe acest pământ. Să înțelegem că în aceste momente avem deja mai mult decât suficient.

Este bine să visăm

Este bine să ne dorim ceva mai mult, mai bun. Este bine să vrem să învățăm, să ne dezvoltăm și să atingem noi culmi. Dar este la fel de important să onorăm ceea ce avem azi, să sărbătorim fiecare succes, momentele prezente astăzi în viața noastră.

Aprecierea și recunoștința aduc cu sine mulțumirea și fericirea. Iar după fericire vine și împlinirea. Să fim recunoscători că nu avem tot ce ne dorim, căci altfel pentru ce am mai lupta zi de zi? Altfel, ce ne-am mai dori? Să fim recunoscători când nu știm ceva.

Acest lucru ne oferă posibilitatea să învățăm. Să fim recunoscători pentru toate momentele dificile. Anume în astfel de momente devenim mai puternici și creștem. Să fim recunoscători pentru fiecare nouă provocare, pentru că astfel vom deveni mai rezistenți la piedici și ziduri ridicate în fața succesului nostru.

Să fim recunoscători pentru greșelile pe care le facem, pentru că astfel învățăm valoroase lecții de viață. Să apreciem oboseala, grija, lucrurile bune și rele, pentru că astfel înseamnă că facem ceva important și contează.

Este foarte ușor să fim recunoscători doar pentru lucrurile bune și frumoase, dar astfel oare vom fi fericiți? Oare astfel vom putea fi și pozitivi? Problemele pot fi însăși binecuvântarea noastră, iar tot ce-i rău se va transforma în bine, fără îndoială. O viață fericită vine doar la cei care sunt recunoscători pentru toate, fie bune, fie rele.