Pur și simplu promite-ți acest lucru și vei avea o viață de vis

Pur și simplu promite-ți acest lucru.

”Sfaturi fiicei mele de 13 ani. Să deschideți scrisoarea după moartea mea. ” – o scrisoare testament, publicată în ziarul britanic The Times.

Iată câteva lucruri pe care le-am aflat prin propria experiență și care cred că îți vor fi utile în viitor. Lista nu este completă, dar nu este rău pentru început. De asemenea, eu ți-am lăsat bani din asigurare – de aceea poți să te distrezi de-a binelea pe eBay, cumpărându-ți rochii vintage, care îți plac atât de mult. Ești atât de frumoasă în ele. Ești întotdeauna atât de frumoasă.

Cel mai important este să încerci să fii un om cât mai bun.

Tu ești deja atât de bună micuța mea – în tine există atât de multă bunătate și îmi doresc să rămâi astfel. Continuă să strângi în tine lumină. Pur și simplu promite-ți că o să strălucești oriunde și oricând – să emani lumină ca și o lampă. Oamenii vor dori să se apropie de tine ca să împarți cu ei din lumina și fericirea ta. Vei lumina în întuneric și asta te va ajuta să treci peste orice – nu vei pune niciodată valoare pe  lucrurile superficiale, ca cele care sună ca ”vreau să port numai haine de brand”, ”vreau să fiu de succes” sau ”vreau să fiu slabă”.

Al doilea lucru – ține minte că în nouă cazuri din zece tu nu ai o criză nervoasă – pur și simplu ai nevoie de o ceașcă de ceai. Vei fi uimită cât de mult le confundăm una cu alta. Pentru orice eventualitate întotdeauna să ai sub mână prăjiturile pentru ceai.

Al treilea lucru – dacă vezi un vierme pe asfalt, pune-l pe iarbă. Cu siguranță are o zi dificilă, dacă a ajuns pe asfalt, dar noi trebuie să prețuim aceste ființe care sunt atât de utile pentru pământ (întreabă-l despre asta pe tata, eu nu vreau să intru în detalii).

Al patrulea lucru – alege ca prieteni oamenii alături de care te simți tu însăți. Oameni alături de care poți să zâmbești și să glumești. Fii alături de oamenii care te fac să te simți de parcă ai fi îmbrăcat cele mai frumoase haine ale tale. Și nu contează că în realitate ești într-un tricou vechi. Niciodată să nu fii cu persoana care crezi că trebuie să se schimbe. Genul de persoană care crezi că trebuie îmbunătățită, sau cu persoana care te va face să crezi că tu trebuie să fii altfel.

Fii prietena corpului tău.

Cât timp este sănătos, niciodată să nu crezi că cu el ceva nu este în regulă. Din când în când privește-ți cu încântare picioarele. Fii recunoscătoare că poți să mergi și să fugi. Pune-ți mâinile pe burtă și fii fericită la cât de moale și caldă ești. Nu înceta să te minunezi de lumea care există în interiorul tău. Așa cum făceam eu atunci când eram însărcinată cu tine.

Când nu știi despre ce să vorbești, întreabă. Chiar dacă te afli lângă o persoană care colecționează ținte și șuruburi din anii 70. Cel mai probabil că nu vei mai avea șansa să afli atât de multe despre ținte și șuruburi cu altă ocazie. Nu știi, poate în viitor vei avea nevoie de aceste cunoștințe.

Acum vreau să îți spun că viața se împarte în PERIOADE MINUNATE. Perioade care te vor face fericită și ÎNTÂMPLĂRI ORIBILE, pe care însă le vei putea transforma în istorii demne de povestit în viitor. Cât de dificil nu ți-ar fi acum, poți să treci peste orice, dacă îți imaginezi cum povestești peste câțiva ani această întâmplare prietenilor, iar ei îți replică: ”Nu pot să cred!”.

Scumpa mea, încearcă să urmărești cât mai multe răsărituri și apusuri. Lasă totul doar pentru a mirosi niște trandafiri. Întotdeauna să crezi că poți să schimbi lumea – fie ca muzica să îți ofere putere și energie, cărțile să îți devină niște hărți care să îți indice drumul. Fii ospitalieră, nu înceta să iubești, dansează în încălțăminte confortabilă, vorbește cu tata despre mine în fiecare zi și niciodată să nu fumezi.

Pur și simplu permite-ți să strălucești.

Cu iubire, Mama.