fb

Psihologul Mihail Litvak: „Nu trăi alături de omul pe care nu-l iubești!”

Iată câteva gânduri și sfaturi spuse de cunoscutul psiholog Mihail Litvak.

În expresia „Sunt cel mai nefericit om” remarc cuvântul „cel mai” și nu „nefericit”. Spune multe despre starea omului.

Caracterul e pielea de broască pe care o aruncă peste noi învățătorii și părinții. Iar noi din prinți și prințese ne transformăm în broscuțe și ducem un mod liniștit de viață. Spre deosebire de poveste, în viața reală este foarte greu să dai jos această piele și trebuie să o faci de unul singur.

E problemă cu cei care iubesc să ordone. De obicei aceștia nimeresc în propria capcană: fie nu vor să vorbească cu nimeni, fie nimeni nu vrea să vorbească cu ei. Omul care se respectă nu va dori să vorbească cu cineva care ordonă. Trebuie să te poți depăși, să nu ordoni, dar să știi să te controlezi.

Uneori nu-ți iubești partenerul. Atunci când iubești vrei ca acesta să se simtă bine. Atunci când nu iubești, îi faci mai mult rău sau îți este indiferent de el. Nu pleci de lângă el pentru că ai nevoie de el. Dar să trăiești cu cineva pe care nu-l iubești e groaznic. Bărbații pot face sex cu o femeie doar dacă simt ceva fașp de ea. Femeia poate să nu simtă nimic. Mai mult decât atât, poate chiar să urască acel bărbat. Face asta în cazul în care este dependentă financiar de el.

Nu trăi alături de omul pe care nu-l iubești. Pur și simplu nu face asta. Îți vei distruge visul despre adevărata dragoste. După nu va rămâne în capul tău nimic, poate doar un gol imens care-ți va măcina prezentul.