fb

Psihologul Mihail Labkovsky: „Infidelitatea nu este o fantomă, este o minciună!”

Infidelitatea nu este o fantomă, este o minciună. Nu e vorba de faptul că partenerul a preferat pe altcineva, ci că a ascuns acest lucru. Natura infidelității este încă o frică: frica de a fi prins, pedepsit și abandonat.

Relația în care a fost posibil un asemenea scenariu a fost greșită de la început. Sexul este prost, comunicarea la fel de proastă. Nu există parteneriate ideale, însă poți să previi multe lucruri.

În primul rând, nu trebuie să-ţi fie teamă de trădare, ci de mincinoși. Sau și mai simplu, trebuie doar să fii capabil să-i deosebești de alte persoane. Omul care spune minciuni despre lucrurile mici, cel care a promis și nu a făcut – acesta este capabil şi de trădare.

Ce să faci în acest caz?

În primul rând nu aștepta că în cazul tău va fi diferit. Mincinoșii și trădătorii nu se schimbă. Deci pleacă cât mai repede şi fii liniștită. Pleacă și de lângă oamenii geloși. Gelozia este o manifestarea a neîncrederii interioare, dar și proiecția propriei experiențe vicioase.

În al doilea rând, nimeni nu poate garanta loialitate pentru toată viaţa. Cum să trăiești cu această stare? Fii o femeie completă şi fericită, așa cum o pot face doar oamenii cu un respect de sine ridicat. Într-o relație, respectați-vă unul pe celălalt și lăsați certurile deoparte.

Oamenii care se respectă nici nu-şi imaginează că vor fi înșelați. Ei se așteaptă la relații potrivite, sincere. Se aștepată la asta și, foarte important, asta și se întâmplă. Asta înseamnă că împreună vor lua decizia cum să depășească o situație delicată precum infidelitatea: să se despartă sau să ierte şi să meargă mai departe.

În cazul acestor cupluri riscurile de infidelitate sunt mult mai scăzute.

Source :

labkovskiy