fb

Psihologul Mihail Labkovsky despre marea frică lăuntrică a femeilor care nu sunt implicate într-o relație

De nenumărate ori, pacientele mele mă întreabă care este motivul singurătății lor. Iată care sunt răspunsurile la această întrebare:

Pentru că îți este frică de relații

Există posibilitatea că în copilărie ai fost martora unor scene de ceartă între părinți, până la urmă văzându-i și cum divorțează. De aceea, e ceva firesc să interpretezi orice gen de relații ca pe ceva ce nu ți-ar aduce fericire.

Pentru că îți este frică de bărbați

Să exemplific o situație tipică: ai avut parte de un tată destul de agresiv care folosea „cureaua” în educație și în acest fel te făcea să te simți deplorabil. În acest caz, frica față de genul opus este absolut justificată!

Ți s-au spus lucruri greșite despre relații

Cu siguranță, ați auzit măcar una dintre aceste stereotipuri sociale: ,,Femeia trebuie să-și aștepte „prințul”; Relația dintre un bărbat și o femeie este de la sine una extrem de dificilă; E ceva firesc să suferi din cauza partenerului; Toți bărbații sunt niște tonți; Femeia e datoare să se supună bărbatului!”

Să fiu sincer, cu o astfel de descriere nimeni nu s-ar grăbi să intre într-o relație…

Tatăl tău te-a părăsit în copilărie

Trebuie să recunoaștem că este o adevărată traumă să te atașezi de o persoană care ulterior te va trăda.

Acest fenomen poate fi explicat foarte simplu. Dacă bărbații ți-au provocat o durere prea mare, nu te mai atrage ideea de a te atașa afectiv de ei.

Cu toate acestea, am putea privi situația dintr-o altă perpectivă. În loc să te complaci în ipostaza de victimă a situației, ai putea să folosești toată durerea din trecut ca o motivație de a o depăși. Pentru asta trebuie să faci un singur lucru: să cauți pe cineva care te va face cu adevărat fericită!

Trebuie să fii pregătită moral pentru a eșua, dar să nu te dai niciodată bătută. Dacă la prima întâlnire nu te simți destul de confortabil cu un bărbat, nu renunța. Spune-i ce anume te deranjează, iar dacă el va fi dispus să schimbe acel lucru, atunci îți poți permite să investești efort în această relație, iar dacă el va reacționa negativ, atunci încearcă același lucru cu un alt bărbat.

Advertisement

În practică, teama față de o relație și față de genul masculin poate fi soluționată prin capacitatea de a fi deschisă noilor experiențe, de a ieși ocazional la întâlniri și de a comunica mai des cu oameni noi.

P.S. – Există și indivizi care, pur și simplu, nu sunt pregătiți pentru o relație, dar ei sunt o minoritate.

Source :

cluber