Psihologul Mihail Labkovsky: „De lângă așa femei bărbații nu pleacă niciodată!”

Iată câteva gânduri și sfaturi practice de la cunoscutul psiholog Mihail Labkovsky, despre lucrurile care contează cu adevărat.

Există o singură lege: un om sănătos psihic are un comportament sănătos în toate relațiile. El nu le complică, nu are gânduri și scopuri ascunse, nu vrea să domine. Pentru că o relație sănătoasă este relație unde ambilor parteneri le este ușor.

Bărbații nu suportă să explice o relație și atunci pleacă. Dacă de această discuție depinde relația voastră, atunci ai putea să ceri asta de la el. Spune-i ce lucruri te deranjează la el, dar numai o singură dată. O propunere scurtă. Vei vedea cum singur îți va spune apoi: „Hai să vorbim!”

Suntem oameni, vrem să clarificăm situații. Dacă partenerul nu-ți ascultă cuvintele din prima, iartă-l. Altă modalitate e să accepți omul așa cum este el. Să accepți și să iubești.

Cheia unei relații fericire nu este cedarea, dar o minte sănătoasă. Nu gândești în felul ăsta: azi iubesc, mâine nu iubesc. Poți să dormi cu același om toată viața și poți să-l iubești, pentru că gusturile tale nu se schimbă cu timpul. Probabil ai văzut cupluri de bătrâni care încă se țin de mână. Dar poate fi și altfel, când omul timp de o oră își schimbă sentimentele. Deja asta e instabilitate nevrotică. Atunci când crezi că e mai bine să taci și să rabzi, spre binele relației, să știi că ai un mod de gândire nesănătos.

Dacă ceva nu îți place la relația ta, iar partenerul nu este dispus să asculte, să construiască, pleacă. Sigur, nu o faci din prima secundă. Încercă să explici, să spui ce nu-ți place. Apoi acționezi în dependență de reacția celuilalt. Dragostea este tentativa de a imita acele emoții pe care le-ai avut față de un matur, atunci când erai copil.

Cum să te comporți cu un nemernic? Cel mai amuzant e că acel individ nu este nemernic, este un om normal. Pur și simplu nu găsești nimic comun între voi. Cea mai simplă rețetă: să nu-ți fie teamă. Te implici într-o relație, presupunând din start că ar putea fi scenarii diferite. Nu-ți distrugi viața cu oameni ocazionali și cu emoții temporare. Femeile care se tem de relații cred că toți bărbații sunt nemernici.

De lângă femei libere și încrezătoare în sine bărbații nu pleacă, ei nu se simt sufocați alături de ele. Știți de lângă cine pleacă? De lângă femeia care se teme în fiecare zi, în fiecare secundă a relației.

Sursa :