fb

Psihologul Mihail Labkovski: „Oamenii singuri își creează iadul în capul lor!”

Iată câteva gânduri minunate ale psihologului Mihail Labkovski, care te vor ajuta să construiești relații corecte și să nu-ți creezi probleme inutile în cap.

90% din grijile noastre niciodată nu se vor materializa. Să fii îngrijorat în permanență de ceva – iată starea noastră zilnică. Cu toate astea suntem conștienți că îngrijorarea nu ne ajută, doar încurcă să rezolvăm o problemă. În schimb nu știm ce am putea să facem, dacă nu am înnebuni de griji, nu-i așa? Se creează un gol în interiorul nostru. Iată problema!

Grijile sunt frici fără o adresă exactă. Părinții își fac griji din cauza copiilor, fetele – din cauza băieților, băieții – din cauza banilor… Unii cred că anume așa este contruită lumea. Fals! Așa este construită lumea celor care-și creează iadul în cap.

 

 

Un om sănătos psihic diferă de un nevrotic: acesta la fel este îngrijorat, doar că de probleme reale, de evenimente reale care cu adevărat în deranjează. Pentru un nevrotic viața este încă o problemă, încă o îngrijorare care trebuie depășită.

 

Într-o zi oprește-te și încearcă să vezi sigur: din ce cauză îți faci griji? Cât de adecvată este reacția ta negativă? Ai un motiv serios să fii supărat și trist? Dacă vei înțelege că psihicul tău mereu caută motive de îngrijorare, vei avea o șansă să treci la un nou nivel, să depășești aceste momente instabile.

Învață să-ți controlezi emoțiile, încetează să-ți construiești în cap tot felul de scenarii inutile, privește constructiv lucrurile, vezi situația așa cum este ea, nu amplifica emoțiile și nici nu le ignora. Fii calm în orice situație și ia decizii obiective. Și încetează să-ți faci prea multe griji! Nu ai nevoie de asta!