fb

Psihologul Mihail Labkovski: 10 greșeli care distrug cu siguranță viața fiicei tale!

Relația dintre mamă și fiică – una dintre cele mai serioase din viața fiecărei femei. Modul în care o mamă se comportă cu fiica ei, din copilărie și până în perioada maturității, afectează destinul ei pe mai departe. Rolul părinților în creșterea copiilor reprezintă un punct dureros pentru mulți oameni, iar acest aspect nu este unul deloc surprinzător.

Psihologul Mihail Labkovsky a vorbit despre principalele greșelile făcute de majoritatea mamelor. De fapt, nu. Se pare că astfel acționează aproape toate…

1. Lipsa exemplului personal

În loc să-i spui fiicei tale: „Trebuie să înveți cum să gătești!”, spune: „Hai să gătim împreună o supă delicioasă”. Și fă-o! Când fiica vede cum mama se bucură de o acțiune, va dori să învețe și ea acest lucru.

2. Atitudinea critică față de sex

Dacă în copilărie se impune atitudinea critică față de bărbați, că „toți au nevoie doar de un singur lucru”, va crește cu sentimentul că toți bărbații sunt violatori, iar sexul este o muncă dezgustătoare.

3. Contradicțiile paradoxale

Se pare că sexul e un lucru murdar, dar fiecare fată trebuie să se căsătorească și să aibă un copil, și este de dorit ca acest lucru să se întâmple până la 25 de ani. Rezultatul acestor contradicții – frica față de orice relație de acest gen.

4. Atitudinea exagerat de protectoare

Dacă, în copilărie, mama are prea mare grijă de copilul ei, acesta va crește o personalitate defectuoasă fără părere proprie, care va putea fi manipulat fără nici o problemă de cei din jur.

5. Imaginea negativă a tatălui

Dacă fetei i se spune că tatăl este un „dobitoc”, se va simți vinovată că acest bărbat este tocmai tatăl ei. Iar toată viața  va încerca să dovedească tuturor că nu i-a moștenit aspectele negative, pentru că nu va putea face față acestui sentiment de vinovăție.

6. Violența fizică

Pedeapsa corporală umilește fetele chiar mai mult decât pe băieți. Dacă fata este bătută, va crește cu imaginea unei victime și își va alege ca partener un bărbat agresiv.

7. Lipsa laudelor

Dacă fata nu este suficient lăudată, va crește o femeie fără iubire de sine și incapabilă să reprezinte un partener complet într-o relație.

8. Certurile în prezența copilului

Certurile în prezența copilului – lovitură asupra sănătății lui mintale. Nu trebuie să uiți că, de multe ori, copilul ia asupra sa responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în familie.

9. Lipsa comunicării

Dacă se comunică puțin cu o fată, toate întrebările sale stupide, mai ales din perioada adolcescenței, rămân fără răspuns, aceasta pierde contactul cu părinții și se simte abandonată. Comunicarea – lucrul care nu este niciodată prea mult atunci când vine vorba de educarea copiilor.

Advertisement

10. Perspectiva incorectă asupra vieții

Nu trebuie să-i spui că viața ei trebuie să includă anumite puncte: căsătoria, copiii, pierderea în greutate, un anumit post de muncă… Trebuie să-i inspiri copilului că are dreptul să facă ceea ce vrea el. Numai în acest mod va crește o femeie fericită și încrezută în forțele proprii.

Sursa: takprosto.cc