Psihologul Carl Jung: „Oamenii bolnavi psihologic de multe ori sunt înnebuniți după un mod de viață sănătos!”

Gustav Jung a făcut o constatare destul de interesantă și anume că: “persoanele care au tulburări psihologice sunt obsedați de un mod de viață sănătos”

Aceste gen de persoane întotdeauna tind să mănânce și să bea sănătos, evită orice produse care ar conține componente dăunătoare. ei nu fumează și nu consumă alcool, nici măcar în cantități foarte mici.

Ei cumpără o mulțime de medicamente și vitamine pentru o profilaxia a organismului și pentru evitarea unei potențiale boli.

Aceste persoane urmăresc apariția noilor produse pe piață predestinate întreținerii sănătății, dar cu părere de rău, nu sunt niciodată într-o stare de sănătate extraordinară. Surprinzător, dar ei sunt mult mai vulnerabili față de boli.

Cel ce săvârșește păcate întotdeauna se simte mai bine decât un credincios exemplar, deoarece buruiana crește mai des decât grâul. Toate persoanele bune se plâng pe acest lucru.

Cei care se îngrijesc prea mult întotdeauna se simt bolnavi. Ei încearcă să înlăture o problemă psihologică printr-o menajare a organismului. Acest lucru este însă ineficient și se soldează cu eșec.

Ei încearcă să înlăture sau să se protejeze în fața unei stări de rău interne prin intermediul consolidării rezistenței corpului.

Obsesia față de consumul exclusiv a unui tip de apă sau mâncare este determinată de frica constantă în fața morții.

Glasul interior îi terorizează prin gândul la moarte: “Doamne, nu îmi permite să mor, pentru că încă nu am reușit să trăiesc cu adevărat”

Teama unei treceri în neființă este atât de mare că ei încearcă prin toate metodele posibile să amâne acest fapt.

Sursa :