Psihologii numesc 7 fraze importante, care demonstrează că el nu te mai iubeşte

Modul în care partenerul tău comunică cu tine spune foarte multe despre felul cum te tratează şi până în ce punct a ajuns relaţia voastră. Incapacitatea de a comunica în mod normal indică faptul că persoana de lângă tine nu este suficient de matură şi echilibrată. Utilizarea frecventă a următoarelor 7 fraze poate fi primul semn că partenerul tău a încetat să te mai iubească.

1. „Nu te cred”

Această frază indică două lucruri: fie nu are încredere în tine, fie încearcă să domine. Chiar şi când nu eşti vinovată cu nimic, partenerul te acuză. Acesta este un semn să te trezeşti. Poate el încearcă să aducă relaţia voastră în faza de despărţire, dar să nu pară el vinovat de asta. Cuplurile care se iubesc se ascultă reciproc, dar nu dau vina unul pe altul. Ele rezolvă problemele împreună şi nu se tem să îşi exprime părerile. Se ajută şi se susţin reciproc. Dacă tu, atunci când ai nevoie de ajutor, trebuie să îl ceri, nu este o relaţie sănătoasă. 

2. „Inventezi totul” 

Aceste cuvinte le auzi tot mai des atunci când îţi dai seama de neajunsurile partenerului. El a observat acest lucru şi încearcă să te oprească. Dacă treci prin asemenea situaţie, trebuie să rămâi calmă, să te gândeşti bine şi să îi spui clar ce te deranjează. Dacă totuşi continuă să îţi spună aceste cuvinte, cel mai probabil nu te mai iubeşte.

3. „Te iubesc foarte mult”

Atunci când iubeşti pe cineva cu adevărat, nu trebuie să repeţi acest lucru de zeci de ori pe zi. Este suficient să o spui o dată, din suflet. Dar atunci când partenerul tău îţi repetă acest lucru iar şi iar, fie este îndrăgostit de tine nebuneşte, fie se simte cu ceva vinovat faţă de tine şi încearcă să îşi anuleze astfel vina. Cumva, încearcă să conducă cu emoţiile tale. 

4. Fă ce vrei”

Această frază demonstrează că partenerul tău s-a îndepărtat de tine şi nu mai are grijă. Nu-i prea pasă ce faci, nici când ai vreo alegere dificilă de făcut. Nu-i pasă dacă nu te poţi descurca singură. Cuplurile iubitoare îşi rezolvă problemele împreună şi se susţin reciproc.

5. „Va fi cum am spus”

Aceste cuvinte sunt o încercare de a te controla. Ştie că tu îl iubeşti enorm, dar vrea să fie el cel care decide totul şi te controlează. El crede că doar tu ar trebui să faci compromisuri şi să îl accepţi cu toate neajunsurile pe care le are. Iar dacă cumva nu eşti de acord, el îţi spune că nu te ţine cu forţa. Cuplurile care se iubesc şi se respectă reciproc, întotdeauna se înţeleg unul pe celălalt. Comunicarea dintre ei se bazează pe încredere şi respect.

6. „E problema ta, nu mă interesează”

Aceste cuvinte indică că relaţia dintre voi se apropie de sfârşit. Dacă partenerului tău nu îi pasă de problemele cu care te confrunţi, de necazurile şi temerile tale, puţin probabil să mai aibă sentimente pentru tine. Oamenii iubitori găsesc timp pentru problemele celuilalt.

7. „Nu îţi pot spune totul tot timpul”

Nu aştepta ca el să îţi povestească chiar tot ce se întâmplă în timpul zilei. Dar este normal ca iubitul tău să îţi spună ce nou a mai făcut, care este soluţia la problema despre care aţi discutat recent. Însă dacă partenerul tău te ignoră şi nu îţi povesteşte măcar cum i-a mers în acea zi, cel mai probabil nu-i pasă dacă eşti sau nu îngrijorată pentru el. 

Sursa :