fb

Psihologia plăcerii sexuale la femei : portretul bărbatului bun la pat

Potrivit unor studii efectuate de către oamenii de știință din cadrul Universității din Alabama, plăcerea sexuală la femei are puțin de-a face cu prestația efectivă a partenerului. Portretul bărbatului perfect la pat prezintă caracteristici de altă natură.

Cel puțin așa susțin specialiștii în materie, care ne dezvăluie trei calități surprinzătoare ale reprezentanților sexului tare, cu succes deplin la femei: pentru a-și câștiga reputația de „partener ideal la pat”, bărbatul trebuie să fie amuzant, ironic și cu bunăstare.

Această categorie de bărbați pare să fie în măsură să asigure partenerelor lor plăceri mai frecvente, mai intense și mai îndelungate la capitolul sex decât oricare alt gen „macho”.
Cercetătorii au evidențiat o legătură biunivocă între intensitatea orgasmului feminin și caracteristicile psihologice și sociale ale partenerului lor.

Acum să le luăm pe rând:

De ce amuzant
Atracția pentru un bărbat care știe să aduca zâmbetul pe buze în public sau în intimitate este cu atât mai intensă, cu cât gluma lui e mai bună. Nu puține sunt cazurile în care bărbați mai puțin chipeși au un succes enorm la femei, doar din pricina darului lor de a le face să râdă cu ușurință.

Pe de alta parte, actul sexual e mult mai plăcut când ambii parteneri sunt destinși, binedispuși și își plasează această ipostază intimă sub semnul unor auspicii agreabile, decât atunci când sexul conține o componentă deprimantă.

De ce ironic
Ironia este apanajul inteligenței, iar inteligența aplicată cu tact în dormitor poate genera rezultate cu adevărat surprinzătoare.
Chiar și atunci când prestația în sine nu iese din normalitate, o remarcă auto-ironica plasată la momentul potrivit, îmbunătățește lucrurile spontan și e în măsură să dea startul unei noi partide.

De ce cu bunăstare
Se pare că femeile, asemenea oricărei vietăți de pe planetă, preferă un partener alături de care să se simtă în siguranță, fie că e vorba despre o chestiune instinctivă, fie ca are la baza ceva calcule preliminare.

În plus, bărbații care fac parte dintr-o categorie socială privilegiată au darul de a exercita o atracție aparte asupra sexului opus, fiind mai fascinanți și mai degajați în comportament decât semenii lor mai puțin norocoși la capitolul bunăstare.


Apreciază pagina Psihologia de azi, pentru a primi mai multe articole interesante.