Psiholog Mihail Labkovsky: „Fericirea nu este o limită pe care o vei atinge într-o zi”

Mulți cred că fericirea constă în cât mai mulți bani. Sau că fericirea depinde de ce statut are o persoană, câte zerouri are contul său din bancă, ce scrie în declarația sa de avere.

Alții cred că fericirea înseamnă să ai cât mai multe realizări, copii, o casă frumoasă, vacanțe la munte și mare. O altă parte cred că fericirea e atunci când ai mulți prieteni care te sună mereu, cu care te întâlnești des sau cu care călătorești și petreci.

Nimeni nu are dreptate.

Pentru că toate cele descrise mai sus nu sunt decât niște instrumente. Poți avea mulți bani, dar să nu te poți bucura pe deplin de ei. Sau poți să ai o familie mare, dar să nu fii fericit când te întorci acasă obosit de la serviciu. Poți lucra în funcția dorită, dar să nu primești plăcere din cauza salariului mic sau realizărilor insuficiente.

Fericirea nu constă în bani mulți, în soț sau soție, în călătorii sau carieră. Nu constă în prietenii sau realizări. Fericirea e faptul cum trăiești tu acum! Fericirea nu este un scop spre care trebuie să tinzi.

Nu merită prețul unui vis pentru care să suferi ani de zile. O pot confirma cei care au trecut prin foc și sabie pentru a-și realiza visul mult dorit.

Fericirea e atunci când te trezești și pur și simplu te simți bine! Pur și simplu! Iei micul dejun și e delicios! Mergi în drum spre serviciu și chiar îți place să călătorești cu autobuzul. Vii acasă și te joci cu copilul iar acest lucru îți creează o bună dispoziție. Fericirea e atunci când drumul spre realizarea scopului e egal cu momentul realizării lui.

Este momentul trăit aici și acum! Atât! Simplu.

Autor: Psiholog Mihail Labkovsky

Sursa :