fb

Problema noastră, iubitule, e că avem mai mult sex fără dragoste decât dragoste fără sex

Nu știam că poți spune ”te iubesc” doar pentru ca să te culci cu cineva până când nu am trăit singură asta. Și nu știam că asta o poate face omul tău, sufletul tău pereche, cu care ești gata să împarți orice. Da, îmi place și mie să fac dragoste. Da, mă înnebunesc atingerile lui și aș da orice pentru o clipă de fericire, dar eu vreau toate astea pentru că îl iubesc. El vrea asta pentru că mă vrea. Între două clipe de dragoste sinceră, de afecțiune pe care o simt din partea lui, e o lungă perioadă de indiferență, de răceală, de sex monoton și plictisit. E momentul în care mă întreb cine sunt eu pentru el? Cine este el pentru mine?

E important sexul într-o relație. Dar ce e asta relație? E să vii acasă obosit și să ceri un moment de plăcere? E să nu-ți pese de problemele ei, dar să-ți pese de câte ori ați făcut sex în săptămâna asta? E să lași un moment de tandrețe pentru un moment de poftă? Nu, nu e asta relație. E amăgeală. În spatele fiecărei atingeri trebuie să fie o dorință venită din interior, cum în spatele unor sentimente e și o plăcere carnală. Problema e că se uită de prima parte și se exagerează cu ultima. Sex mai mult decât să asculți. Sex mai important decât să rezolvi o problemă. Sex mai decisiv decât ce simți pentru celălalt. Nu e asta iubire. Și nici fericire nu e.

O femeie va rămâne alături de un bărbat care îi vrea mai mult corpul decât mintea doar pentru că ține la el. Până în ziua când va începe să se respecte și să-și respecte dragostea. Până când va dori și o discuție bună. Și niște fapte puse la locul lor. Și niște încredere. Indiferent cu câte femei te culci, nici una din ele nu o va face din sinceritate, dacă la bază nu e dragostea. Va fi interes, o poftă de moment, o cucerire, dar nu dragoste. Și atunci, cum să începi să iubești o femeie vrând doar sex cu ea? Și cum să începi să faci sex cu o femeie, fără să o iubești?

Problema noastră, iubitule, e că avem mai mult sex fără dragoste decât dragoste fără sex și asta ne va transforma în doi străini într-o zi.