Principala regulă într-o relație – țineți cont de ea

Toți vor să fie iubiți, dar puțini sunt cei care știu să iubească. Distanța este cea mai bună și mai importantă regulă din care urmează și toate celelalte. Când un bărbat și o femei se implică într-o relație, ei sunt un teritoriu necunoscut unul pentru celălalt. Se descoperă reciproc și se bucură de fiecare pas făcut unul spre celălalt.

În final, ei se străduiesc să devină în tot întreg, ceea ce adesea este considerat întruchiparea idealului relațiilor de dragoste. Dar, cu fiecare pas făcut spre apropiere, ușurința dispare din relație. În dragoste, oamenii caută în mod special această oportunitate de a se deschide, ca partenerii să se cunoască, să se accepte unul pe celălalt.

Nu se pot împăca cu ei înșiși, caută pe cineva care să se împace cu ei din exterior. Anume din acest stadiu multe relații încep să se destrame, pentru că toată lumea vrea să fie iubită, dar puțini știu să iubească. Este imposibil să accepți o altă persoană așa cum este ea, dacă nu te poți accepta în toate manifestările tale.

Bărbații și femeile tind să se completeze

Li se pare că, prin închiderea lor într-o cușcă, vor putea să-și păstreze relația. Prin urmare, vor să se controleze reciproc. Astfel, incertitudinea și anxietatea interioară a partenerilor îi împing de a se lega și mai mult unul de celălalt. Forța care mișcă oamenii ce au intrat într-o relație de dragoste este foarte puternică și tocmai această tendință trebuie de învățat cum de depășit.

Oamenii sunt împinși unul spre altul de fricile lor. Frica de a rămâne singur, frica de viață, frica de lumea interioară, frica de responsabilitate, de a pierde dragostea, de a se pierde pe sine sunt doar niște frici și anxietăți. Într-o astfel de rutină, relațiile se pierd foarte rapid.

Pentru o relație sănătoasă nu este deloc necesar să știm totul despre fiecare doar pentru obține plăcerea deplină a comunicării. Dacă nu ne legăm de jurămintele de iubire și fidelitate veșnică, relațiile nu vor deveni ușoare și superficiale, ci vor deveni sobre și oneste, mai plăcute și mai durabile.

Pentru a ține pe cineva aproape nu este nevoie să o punem în cușcă, ci să-i dăm libertate. Anume frica de a o pierde duce cel mai adesea la pierdere. Toată această gelozie, suspiciune, face ca relația să devină obositoare și grea. De îndată ce apare sentimentul că această persoană ne aparține, apare și sentimentul fals că am avea anumite drepturi asupra acestei persoane, că ea ne datorează ceva

Putem da vina pe ea pentru orice

Din acest moment, partenerii încep să devină reci unul față de altul, obraznici, încep manipulările, capriciile, resentimentele. Ceea ce un bărbat și o femeie nu-și permit la început de relație, devine ceva normal după un oarecare timp. Aceasta est3 pierderea prudenței și controlului asupra propriei persoane.

Ideea nu este că, pentru a menține o relație, trebuie să ne curtăm reciproc. Este necesar de puțin spațiu, de o anumită distanțare și femeia va fi bucuroasă să arate bine pentru bărbatul ei, iar el va fi fericit să fie un bărbat atrăgător pentru ea. Relațiile sunt un joc interesant, nu un rezultat.

Nu trebuie să lăsăm ca jocul să-și piardă interesul, ca relația să se transforme într-o rutină plictisitoare și să se ducă în jos. Pentru a menține relația proaspătă, trebuie să renunțăm la dorința de victorie, de certitudine și stabilitate. Trebuie să depășim frica și să permitem relației să se echilibreze de la sine.

Este dificil să depășim fricile și ideile obișnuite. Dar aceasta este singura modalitate de a construi relații oneste, sincere și rezistente. Dreptul la libertate generează un atașament profund și foarte special. Distanța este cea mai bună soluție în asemenea cazuri. Nu trebuie să ne lipim unul de celălalt, nu trebuie să ne controlăm partenerul, nu trebuie să ne permitem să fim posesivi. Să fim noi înșine, dar nici să nu uităm că alături de noi avem o persoană dragă și ea merită respect. Pare dificil, dar merită.