Primul și cel mai important semn că noua relaţie este una serioasă

Există lucruri evidente, pe care le fac atât partenerii abia implicați într-o relație, cât și cei care sunt împreună de mult timp: îşi petrec serile împreună, iau micul dejun, se sărută, comunică.

Dar există și o metodă care ne poate ajuta să aflăm dacă noile relaţii vor deveni unele serioase sau sunt doar un flirt. Puţine femei se hotărăsc să clarifice situaţia cu ajutorul unei discuţii sincere. Iar bărbaţii, după cum ştim, de multe ori fug de aşa ceva.

Un studiu a cercetat particularităţile problemelor personale, chestionând 6.000 de cupluri, adresând diferite întrebări despre viaţa personală.

Printre aceste întrebări a fost şi cea despre cum îndrăgostiţii cunosc când o relaţie trece de la flirt la una serioasă. S-a observat un detaliu comun: o relaţie devine serioasă atunci când partenerii își împărtăşesc unul altuia din problemele lor personale.

Potrivit studiului, mai mult de jumătate au spus că relaţia devine serioasă atunci când partenerii află despre problemele celuilalt şi împreună caută o soluție.

În principiu, relaţiile se formează pentru ca împreună să-ţi faci griji de momentele bune şi rele, să ai susţinere şi să fii încurajat.

Aşa că, atunci când simţi că este o problemă în relaţia ta de cuplu, purtați o discuţie sinceră şi încercați să găsiţi împreună soluţii.

Sursa :