Primul om la care te gândești dimineața și ultimul om la care te gândești seara fie e motivul fericirii tale, fie motivul suferinții tale

Dacă cineva în această clipă se gândește la tine, sincer și din dragoste, să știi că ai un motiv în plus să fii fericit. Doar că încearcă să te gândești și tu: oare ce simte acum acel om? E fericit și el sau suferă? Se simte împlinit sau dezamăgit? Pentru că exact același lucru îl trăiești și tu. Pentru că omul la care te gândești dimineața și cel la care te gândești seara e sursa ta de fericire. Sau de suferință.

Fiecare om se gândește la alt om. O fac eu și tu și restul. Altfel ar fi imposibil să trăiești într-o lume plină de oameni. Până la urmă, fiecare își alege ce trăiește, ce gândește și ce merită. Doar că starea noastră de bine sau de rău e influențată de prezența sau absența acelui om. Sunt oameni fericiți, pentru că ei se gândesc la bărbatul sau femeia de alături. Ei adorm împreună și se trezesc împreună și nimic nu e mai plăcut să știi că oricând dorești poți să îmbrățișezi acel om și să îi spui cuvinte sincere și să te gândești la el cu drag. Și sunt oameni care trăiesc doar din amintiri. Pentru ei a fost odată un om drag și acum nu mai este. Fie a plecat el, fie au plecat ei. Iar absența omului iubit se potrivește cu suferința. Te gândești zi și noapte la zilele petrecute alături de el, la fiecare detaliu și suferi. De dor, de dragoste rănită, de singurătate.

Despărțirea e mai amară decât dragostea trăită pe jumătate. Pentru că fiind alături, mai speri să schimbi lucrurile. Să convingi cât de mult iubești. Să cucerești din nou. Distanța și dezamăgirea transformă însă o iubire odată trăită intens în amintiri trăite intens. În o mie de gânduri adunate dimineața de cum te trezești și până seara, când adormi știind că undeva în lume e dragostea ta. Și ai pierdut-o. Fiți sinceri cu voi, de câte ori ați vrut aproape un om drag, știind că el e sufletul vostru pereche? Sau de câte ori ați fost fericiți, știind că omul drag e alături?  Restul nu e decât consecința acestui fapt. Restul mai puțin contează.

Primul om la care te gândești dimineața și ultimul om la care te gândești seara e fie motivul fericirii tale, fie motivul suferinții tale.