Prietenie între un bărbat și o femeie nu există. Între ei poate fi pasiune, admirație, antipatie, dragoste, dar nu prietenie

Ceea ce ai aproape, începi să prețuiești. Ceea ce cunoști mai bine decât tine, începi să admiri. Ceea ce vrei aproape cu fiecare zi mai mult, începi să iubești. Așa e și cu prietenia între un bărbat și o femeie. La început totul e frumos. Te cunoști la o cafea sau pe o rețea de socializare, vă știți din copilărie sau sunteți din aceeași gașcă de prieteni. Începeți să discutați, vă dați sema că aveți interese comune și că vă potriviți cuvintele și sfaturile. Așa ajungeți prieteni buni. Vă spuneți despre poveștile voaste de viață și de dragoste și vă simțiți bine. Până unul dintre voi cedează și îmbrățișează mai strâns pe celălalt. Până apare primul sărut, dat din greșeală la o beție sau din pasiune ascunsă. Cer e că până aici a fost cu prietenia. De acu încolo apare dragostea sau suferința unuia, la refuzul celuilalt.

Prietenie între un bărbat și o femeie nu poate fi. Există o mică, dar mică șansă ca între cei doi prietenia să rămână pe viață: când ambii sunt fericiți. Când ambii au familiile lor, copiii lor, lumea lor și se văd pur și simplu o dată în lună la o cafea. Dar într-o lume plină de regrete e puțin probabil să fie așa. Un bărbat este prietenul unei femei până nu îi descoperă privirea altfel decât de obicei. Până nu îi urmărește colțul buzei și mersul moale alături de el. Atunci lucrurile se schimbă. Cum se schimbă și la o femeie totul când, suferind sau trăind un moment de singurătate, el e aproape și îi demonstrează cum e să fii bărbat adevărat. Atunci ea începe să-i placă de el. Și poate să tacă, să nu-i spună, dar cu atât neliniștea va fi mai mare.

Bărbații și femeile sunt făcuți să se potrivească emoțional și fizic, să-și îmbine caracterul și lumea în același univers al dragostei. Altfel nu e decât o scurtă perioadă de relaxre și înțelegere, înainte de perpecerea ei sau a lui că nu poate fără celălalt. Sau invers, că nu îl mai vrea alături. Prieteniile mereu au fost un start pentru relațiile sincere și de durată, pentru căsătoriile în care ambii erau siguri pe ei sau pentru despărțirile amare, când unul dintre ei nu poate oferi mai mult decât o amiciție frumoasă iar celălalt nu poate accepta mai puțin decât un început de dragoste.

Prietenie între un bărbat și o femeie nu există. Între ei poate fi pasiune, admirație, antipatie, dragoste, dar nu prietenie. – citat cu autor anonim