fb

Prezentul va dizolva trecutul împreună cu toată durerea lui

Orice atașament apare din cauza negării propriei dureri și evitarea tratării acesteia. Un atașament începe cu durere și se termină la fel, cu durere.

După ce trece euforia dragostei, în relație își face loc suferința. De obicei relațiile nu sunt motivul durerii și al suferinței. Pur și simplu ele scot la iveală frustrările și nefericirea care trăiește în interiorul tău. În așa mod acționează un atașament. Orice atașament ajunge la nivelul în care nu te mai afectează, dar simți durerea mult mai profund decât în trecut.

Acesta și este unul din motivele din cauza cărora majoritatea oamenilor mereu evită prezentul și încearcă să găsească o salvare în viitor. Prima, cu ce ar putea să se ciocnească,concentrându-și atenția asupra momentului de față, ar fi propria durere, iar asta este anume ceea, de ce lor le este cel mai mult frică.

Dacă ar ști cât de simplu este să obții accesul către împlinire, care poate dizolva trecutul împreună cu toată durerea acestuia și de asemenea către realitatea care va împrăștia iluzia. Dacă ar ști, cât sunt de aproape de realitatea lor, cât sunt de aproape de Dumnezeu.

Evitarea relațiilor pentru a inhiba durerea nu este o soluție. Durerea oricum rămâne în interiorul tău. Trei eșecuri în relație de-a lungul anilor te vor face să îl cauți pe Dumnezeu în adâncul tău, decât trei ani petrecuți pe o insulă pustie sau trăind trei ani în singurătate.