Prețuiește ceea ce ai astăzi… că dacă mâine pierzi, ce faci?

Suntem ceea ce iubim. Suntem ceea ce prețuim. Suntem ceea ce păstrăm alături de noi. Și dacă nu păstrăm pe cine-l dorește cu adevărat inima, plângem. Zilele se fac nopți și nopțile se fac ore de suferință. Și asta pentru că într-o zi din trecut nu am făcut alegerea corectă. Ne îmbătăm cu visuri efemere și nu ne pasă de consecințe, până în clipa imediat următoare, când înțelegem că de fapt visurile erau departe și tot ceea ce trebuia să facem era să prețuim omul de lângă.

Trădători, iubitori de frumos, zei în dragoste, lași… toți deopotrivă vor trece de testul încrederii și cine va ajunge să aprecieze ceea ce are alături va fi fericit. Ceilalți își vor continua nefericirea sau vor da de oameni nepotriviți. Vezi bine, fericirea vine mână în mână cu acceptarea prezentului și cu bucuriile pe care ți le oferă realitatea pe care o trăiești. Atunci când refuzi să prețuiești omul drag, când refuzi să trăiești cu el și bune, și rele, uiți să mai vezi frumosul din el. Nu veți fi decât doi străini.

E greșit să fii alături de omul pe care nu îl iubești sau pe care nu îl prețuiești. Este greșit să uiți cine ești și să trăiești cu trecutul. Suntem suma deciziilor pe care le luăm și dacă vrem să fim fericiți, deciziile trebuie să fie firești și în favoarea prezentului. Prețuiește ceea ce ai astăzi, pentru că e cel mai potrivit, pentru că asta e parte din tine. Gândește-te că ar putea să se întâmple să nu mai poți iubi ceea ce ai, gândește-te că mâine ai putea să nu mai ai nimic. Ce ai face atunci?

Prețuiește ceea ce ai astăzi… că dacă mâine pierzi, ce faci?

Foto: favim.com