Prea mulți oameni încearcă să găsească persoana potrivită, în loc de a fi persoana potrivită

Majoritatea oamenilor vor lângă ei persoana potrivită. Vor pe cineva care să le îndeplinească așteptările. Vor să se simtă naturali lângă ei, să-i asculte, să-i susțină și să le suporte unele mofturi. Vor acea convingere că lângă acel om nu vor pierde timpul, nu vor degrada, nu vor suporta prea multe și vor fi împliniți. Mereu sunt în căutarea acelui cineva care va fi gata să-i asculte fără ca să-i întrerupă, să le pregătească micul dejun, să călătorească, să împartă împreună aceleași idei, să se simtă importanți și originali, să se completeze unul pe cealălalt.

Și fiecare zi începe cu nouă căutare: pe stradă, pe rețele de socializare sau la locul de muncă. Toți sunt ca niște arheologi care vor să găsească ceva nou, deosebit și care să-i facă fericiți și nebuni de dragoste, de viață și să uite de rutină, de griji, de rate și alte probleme omenești. Mai devreme sau mai târziu apare acel cineva care s-a lăsat căutat, dar cu părere de rău acești doi oameni nu pot să construiască o adevărată relație, iar dacă i-au pus o temelie atunci se prăbușește prea devreme, fiindcă nu au continuat să contribuie la o fericire comună. Jumătate de viață este într-o permanentă căutare deoarece…

Prea mulți oameni încearcă să găsească persoana potrivită, în loc de a fi persoana potrivită. Toți vor să fie înțeleși și respectați, dar mai puțin încearcă să facă acest lucru. În viață și într-o relație trebuie să te comporți cu omul de lângă așa cum ai dori el să se poarte cu tine. Nu e corect ca să ceri de la cineva atenție și iubire, iar tu să nu oferi nimic. E normal să cauți omul potrivit, dar pe atât de normal e să fii și tu persoana potrivită pentru el. Până la urmă trebuie să înțelegi că voi ambii ați fost în căutare acelui cineva care să vă descopere sufletul. Odată ce va-ți găsit fiți potriviți unul pentru cealălalt. Nu fiți egoiști, ci doi oameni care sunt pe aceeași undă și vor să fie mult mai mult decât doi cunoscuți.