fb

Cum să te comporți cu oamenii toxici: 7 modalități inteligente

Nu lăsa oamenii toxici să închirieze spațiul din capul tău. Majorează tariful și scoate-i de acolo. Este totuși important să ne amintim că unele mofturi pot fi cauzate de etapele dificile din viața oamenilor. Acest tip de oameni au nevoie să fie ascultați, sprijiniți și îngrijiți. Deși, oricare ar fi starea lor, trebuie să te protejezi de reacțiile negative pe care pot să le manifeste.

Dar este și un al tip de comportament negativ și capricios: al oamenilor toxici, care se vor folosi de starea lor pentru a intimida sau manipula. Dacă analizezi cu atenție acești oameni, vei observa că atitudinea lor este excesiv de autoreferențială. Relațiile lor sunt clasificate în funcție de modul în care fiecare poate fi folosit pentru a le satisface nevoile lor egoiste.

Iată câteva modalități de comportament în raport cu acest tip de persoane:

  1. Mergi mai departe fără ei

Când te îndepărtezi de oamenii veninoși din anturajul tău, începi să respiri mult mai ușor. În cazul în care circumstanțele justifică acest lucru, mergi mai departe fără ei. Fii puternic și conștient că sfârșitul este sfârșit. Nu înseamnă că urăști astfel de persoane dacă renunți la ele. Înseamnă că pur și simplu îți pasă de propria bunăstare. O relație sănătoasă este reciprocă. Dacă oferi trebuie să și primești.

  1. Nu te mai preface că comportamentul lor este în regulă

Dacă nu ești atent, oamenii veninoși pot folosi comportamentul lor pentru a obține profit. Nu te mai amăgi că ei se pot schimba. Nu te lăsa influențat de comportamentul lor. Nu te mai învârti în jurul lor și nu le mai cere scuze dacă nu ești apreciat la justa ta valoare.

  1. Vorbește!

Luptă pentru tine. Unii oameni vor face orice pentru propriul lor câștig, în detrimentul altora.  Nu accepta acest tip de comportament. Cei mai mulți oameni  care știu că fac un lucru greșit, vor da înapoi când vor fi confruntați. În majoritatea cazurilor, oamenii tind să păstreze tăcerea, așteptând ca altcineva să înceapă să vorbească. Așa că VORBEȘTE!

  1. Ia atitudine

Demnitatea îți poate fi atacată, devastată și batjocorită, dar niciodată nu îți poate fi luată decât dacă o dai de bună voie. Trebuie să găsești puterea de a-ți apăra limitele.

Demonstrează că nu vei fi insultat sau desconsiderat.

Oamenii cu adevărat dăunători îi vor polua pe toți din jurul lor, inclusiv pe tine,în caz că le permiți. Dacă ai încercat să clarifici situația cu ei, dar nu acceptă să se schimbe, nu ezita să îi eviți până vor înțelege anumite lucruri.

  1. Nu lua în nume personal comportamentul lor negativ

Acest tip de oameni vor încerca să îți sugereze cumva că ai făcut ceva greșit. Și pentru că sentimentul de vinovăție e prezent în majoritatea dintre noi, ne poate afecta încrederea de sine și tulbura hotărârile noastre. Nu lăsa acest lucru să ți se întâmple ție.

Amintește-ți că obții o mare libertate atunci când nu iei nimic în nume personal.

  1. Oferă compasiunea practică

Este bine să empatizezi cu oamenii care trec prin perioade dificile sau care suferă de vreo boală. Unii oameni sunt stresați cu adevărat, deprimați, chiar bolnavi fizic sau mintal, dar trebuie să separe problemele lor de modul în care se comportă cu tine. Dacă îi lași să se comporte aiurea și le permiți asta mereu, vor începe, inconștient, să se folosească de circumstanțele nefericite pentru a-și atinge anumite scopuri.

  1. Oferă-ți timp ție

Dacă ești obligat să trăiești și să lucrezi cu o persoană dăunătoare, atunci asigură-te că ai suficient timp să stai singur, să te relaxezi, să te odihnești și să te recuperezi. Înțelege că chiar și persoanele cu probleme legate de sănătate trebuie să accepte că ai nevoie și de intimitate, ceea ce înseamnă că poți să te scuzi politicos atunci când simți că trebuie să te retragi.

Meriți să te gândești în liniște, fără presiune externă și fără comportament negativ. Uneori trebuie să îți faci timp pentru tine, departe de lume și de cei care nu își fac timp pentru tine.

Articol original pe: marcandangel.com