PovesteaTA – „M-am îmbolnăvit de tine și se pare c-am dat greș”

Credeam că dragostea doar bine îți face, că acele emoții pe care le simți față de un om îți aduc doar fericire și că la rândul tău, cu inima deschisă, ești gata să împarți din fericirea ta. Credeam că suferința este doar o iluzie, dacă te afli lângă omul potrivit. Credeam că implicarea, încrederea, pasiunea sunt expresii firești ale unei relații reușite. Încercam să-mi amăgesc mintea și sufletul cu aceste așteptări, îmbolnăvindu-mă tot mai mult de tine. Și am greșit.

Nu că te-am ales și nici că te-am acceptat mai bine de trei ani în viața mea. Orice experiență este binevenită, orice lecție trebuie să o înțelegi și apoi să o lași să scoată tot ce e mai bun din viața ta. Am greșit plecând urechea la promisiuni, chiar dacă știam că sunt false. Am greșit, agățându-mă cu disperare de o cauză pierdută încă de la început. Am greșit, dorind mai mult, chiar dacă nu era posibil nici puținul. Nu poți să crești ceva ce nu există, nu-i așa?

M-am îmbolnăvit de tine, naiv și fără să-mi păstrez șansa de a părăsi acest cerc vicios. Nu eram tânără și nici fără experiență. Probabil în viața fiecărei femei vine un moment când „cineva” îți leagă ochii cu un voal, iar tu nu mai vezi nimic și nu auzi nimic altceva, decât niște cuvinte false. M-am îmbolnăvit de tine și se pare c-am dat greș. Cert e că m-am vindecat repede. Și-am înțeles câte ceva. Și sunt fericită. Tuturor femeilor, nu vreau să le dau sfaturi. Le zic doar… înainte de a face încă un pas în relația lor, să vază bine și să audă bine. Probabil vor vedea și vor auzi altceva decât imaginea și cuvintele lui.