Lasă-l să plece din viața ta, chiar dacă ai vrea de atâtea ori să-l întorci

Atunci când alegi cu inima, ți-e mult mai greu să lași. Să te rupi emoțional de omul care însemna totul, chiar dacă emoția nu era reciprocă. Încerci să construiești tot felul de scenarii, să interpretezi lucrurile.

Prea bine știi răspunsul lui: „așa a fost să fie, îmi pare rău”. Nu înțelegi de ce acum, după ani de zile în care ai oferit tot ce aveai mai bun. Dar știi că nimic nu mai poți schimba, e inutil să iubești pentru doi oameni.

Este inutil să vrei alături, atunci când celălalt nu vrea. Ți-e greu, dar cea mai bună decizie e să lași. Să te îndepărtezi emoțional de această poveste, în care ai suferit suficient de mult, încât să uiți de tine.

Nu, nu să-l uiți. E imposibil să uiți omul alături de care ai trăit momente frumoase, alături de care ai creat amintiri și ai încercat să construiești un viitor. Lasă-l în trecut, pentru că numai așa poți să privești cu seninătate către viitor.

Lasă-l acolo unde emoțiile tale nu pot să ajungă. Adună toate amintirile și transformă-le în lecții de viață. Iar viața trăiește-o din plin: este a ta și nu depinde de nimeni altcineva.

Clarifică lucrurile în cel mai corect mod, iar la final de drum fă pace cu trecutul. Nu judeca, fiecare om are povestea lui. La fel și omul de lângă tine: poate că nu a reușit să evadeze din propriul trecut, poate că nu se respectă suficient de mult.

Poate că nu este pregătit pentru asta

Oamenii care nu-ți aparțin emoțional și cei alături de care nu te simți fericită mai devreme sau mai târziu vor pleca. Atunci când o fac, să înțelegi că așa a fost să fie. Înseamnă că nu a fost omul tău.

Da, credeai că nimic nu vă mai poate despărți, credeai că te iubește, dar viața este crudă, ea îți arată cum stau lucrurile cu adevărat. Să suferi, dacă simți nevoia. Să plângi, dacă vrei asta.

După, să te ridici din cenușa propriei suferințe și să începi să trăiești cu adevărat. Să găsești motive de bucurie în fiecare moment al vieții, iar acolo unde vei găsi durere, să iei lecțiile de viață potrivite.

Mergi cu capul sus prin viață, chiar dacă acum te doare. Poate că nu neapărat vrei să întorci omul, ci emoția pe care ai trăit-o atunci, timpul investit, regretele acumulate. Dar nimic nu s-a întâmplat în zadar.

Oferă-i și lui șansa să găsească un om potrivit lui. Acel om, care-l va înțelege și-i va îmbrățișa povestea. Lasă-l să descopere și alte feluri de a fi alături de o femeie. Ar putea să regrete la un moment dat, dar nu mai este problema ta.

Găsește puterea să treci la o nouă etapă a vieții tale, acolo unde regretele nu-și vor avea locul.