Lasă-l să plece din viața ta, chiar dacă ai vrea de atâtea ori să-l întorci…

Atunci când alegi cu inima, ți-e mult mai greu să lași. Să te rupi emoțional de omul care însemna totul, chiar dacă emoția nu era reciprocă. Încerci să construiești tot felul de scenarii, să interpretezi lucrurile și în locul lui, deși prea bine știi răspunsul lui: „așa a fost să fie, îmi pare rău”. Și nu înțelegi de ce acum, după ani de zile în care ai oferit tot ce aveai mai bun. Dar știi că nimic nu mai poți schimba, e inutil să iubești pentru doi oameni, e inutil să vrei alături, atunci când celălalt nu vrea. Ți-e greu, dar cea mai bună decizie e să lași.

Nu, nu să-l uiți. E imposibil să uiți omul alături de care ai trăit momente frumoase, alături de care ai creat amintiri și ai încercat să construiești un viitor. Lasă-l în trecut, pentru că numai așa poți să privești cu seninătate către viitor. Lasă-l acolo unde emoțiile tale nu pot să ajungă. Adună toate amintirile și transformă-le în lecții de viață. Iar viața trăiește-o din plin: e ta ta și nu depinde de nimeni altcineva.

Oamenii care nu-ți aparțin emoțional și cei alături de care nu te simți fericită mai devreme sau mai târziu vor pleca. Atunci când o fac, să înțelegi că așa a fost să fie. Înseamnă că nu a fost omul tău. Da, credeai că nimic nu vă mai poate despărți, credeai că te iubește, dar viața e crudă și-ți arată cum stau lucrurile cu adevărat. Să suferi, dacă simți nevoia. Să plângi, dacă vrei asta. Dar după să te ridici din cenușa propriei suferinți și să începi să trăiești cu adevărat.

Lasă-l să plece, chiar dacă ai vrea de atâtea ori să-l întorci…