PovesteaTA \ Am fost rănit în trecut, apoi te-am găsit pe tine. Te iubeam enorm, dar și tu ai plecat

Un bărbat care vrea să știe unde a greșit.

„Buna, Mary. Sunt eu, A.. Ce faci? Esti bine? Te intreb, poate imi vei raspunde. Poate imi vei spune candva unde si cum am gresit. Ma intreb uneori ce este dragostea. Cand apare si cum dispare. Cat de profunda este… Daca este dorinta sau doar ne gasim o persoana cu care sa fim doar ca sa ne acoperim goluriile din trecut. Stii, cand te-am cunoscut nu am crezut ca voi mai iubi… Nu am crezut ca voi mai avea sentimente pentru cineva… Toti am fost raniti in trecut si ne propunem sa nu mai iubim pe cine nu merita, pe cine credem noi ca vor doar sa se foloseasca de noi.

Dar noi nu mai avem rabdare sa cunoastem. Nu mai vrem sa pierdem timp. Noi nu vrem sa fim raniti in nou. Dar daca nu risti, daca nu iubesti sincer nu vei afla daca eu sunt sau nu barbatul pe care l-ai vrut. Eu am riscat. Sau tu m-ai facut sa ma atasez de tine. Tu m-ai facut sa inteleg ca inca exista dragoste, tu m-ai facut sa cred ca inca mai pot iubi. Tu m-ai facut sa cred ca inca mai pot fi iubit. Tu mi-ai deschis poarta spre fericire sa o vad asa cum este ea.

Se spune ca nu trebuie sa cauti iubirea. In trecut eu am cautat si am gasit, dar se intampla sa cauti si sa nu primesti raspuns. Si am incetat sa mai caut. Dar apoi soarta mi te-a adus pe tine in cale. Mi te-a adus intamplator. M-am bucurat si ma bucur enorm ca ai fost tu. Ma bucur de fiecare moment cu tine. Ma bucur ca mi-ai fost alaturi cand imi era rau. Ma bucur ca, chiar si atunci cand ne certam, tot ne vorbeam. Ma bucur ca esti tu. Ma bucur ca m-ai facut sa inteleg din nou cum e sa iubesti. Acum stiu ca nu ma mai iubesti . Stiu sigur asta. Mi-ai spus ca nu mai sunt sentimentele ca la inceput. Vorbim tot mai rar. Da te inteleg si iti dau dreptate intr-un fel. Dar de ce ma faci sa sufar mai mult? De ce s-a ajuns aici? De ce?

As fi vrut sa fii luptatoare asa cum imi spuneai tu. As fi vrut sa incerci sa ma iubesti altfel. Dar nu. Spuneai ca „omul tau” vrei sa fie matur. Eu pot fi matur, pot fi sincer, pot iubi sincer, pot conversa, pot sa risc. Cand erai suparata incercam sa te fac sa uiti de probleme. Dar tu imi spuneai: „Ce copil esti. Cum pot fi cu tine cand iti arde de glume?” Dar o faceam pentru a te provoca sa uiti de probleme. Spuneai ca nu-ti plac cadourile si florile.

Dar ti-am oferit un inel de Logodna. Te-am cerut intr-un loc si moment poate nepotrivit. Dar tu m-ai facut sa te ador pe zi ce trece prin zambetul tau. Prin ochii tai caprui ce straluceau atunci cand ma priveai. Prin mersul tau. Prin pielea ta fina. Prin vorba ta atunci cand te certam si spuneai mereu: „Pe bune?” Prin faptul ca ne doream amandoi copii. Te-am cerut pentru ca vroiam sa fii Tu si iubita, si prietena, si sotie, si logodnica, si mama copiilor mei. Nu ti-am cerut sa fii casnica, sa speli sau sa faci curat. Tot ce am vrut a fost sa ma iubesti. Sa nu renunti la noi, sa nu renunti la sentimente, sa nu renunti la momentele frumoase impreuna, sa nu incetezi sa ma iubesti.

Am incercat sa te fac sa te simti iubita. Am incercat sa te fac sa iubesti din nou pentru ca amandoi am fost raniti in trecut. Nu ma puteam abtine sa-ti zic: „Esti frumoasa!” Sau cand se facea ora fixa un scurt: „Te iubesc, mon amour!” A fost o relatie frumosa. Putin siropoasa. Si cu bune si cu rele. Asta a fost iubire. Dar acum s-a terminat. Te-am iubit, te iubesc si te voi iubi!” De asta draga mea Mary te voi lasa libera. Te voi lasa sa-ti gasesti persoana pe care sa o iubesti!”