PovesteaTA | „Anotimpul preferat, cel mai frumos și minunat e acela în care ți-ai întâlnit dragostea”

Un text frumos scris de un băiat cu suflet mare.

„Cine își mai amintește când era mic care era anotimpul lui preferat? De fapt, ce rost are să mai căutați prin amintiri. O să vă spun eu care este… cel actual. Anotimpul preferat, cel mai frumos și minunat e acela în care ți-ai întâlnit dragostea. Cine oare nu își mai amintește cum a fost? Când a văzut-o pe ea pentru prima oară, cu fața puțin palidă, obrajorii îmbujorați, pentru că o întâlnise când își făcea antrenamentul. Da, ea e micuța care mereu se subestimează și nu vede cât e de frumoasă, mereu vede la ea neajunsuri, care lui îi plac. E cea mai minunată, e adevărată, pentru ca nu e ca celelalte fete, îi place să fie naturală și să fie mereu ea însăși.

Cam așa s-a îndrăgostit el, într-o zi de vară, spre seară, și cum să nu își amintească până și cel mai mic detaliu, cum era ea îmbrăcată, cum îi zâmbea, cum își avea părul desprins și lăsat să atârne pe spate, iar primul zîmbet pe care el i l-a furat, un zâmbet rușinat, era primul, dar atât de dulce.Un zâmbet care i s-a tipărit în memorie pentru totdeauna. Cel mai norocos bărbat e acela care și-a întîlnit femeia vieții lui, femeia alături de care poate să viseze, să viseze la un viitor împreună, un viitor în care el îi face ceaiul și știe sigur cum să îl facă, pentru că ea îl bea fără zahăr. Sau să o lase să doarmă până mai tîrziu pentru că el știe că ea adoarme mai greu.

Când îi vorbește ea o face într-un mod ciudat, de care el s-a îndrăgostit. Ea nu folosește dulcegării, discursuri siropoase, dar îi place să le audă, pentru că el o face într-un mod diferit, încât rămîne mereu încîntată. Cât de frumoși sînt amîndoi. Și cât de greu i-a fost lui sa o cucerească, să o facă să realizeze că și ea îl iubeste. Ea s-a îndrăgostit atunci cînd a realizat că în nopțile ploioase și răcoroase de afară în brațele lui e cel mai călduț și primitor loc din tot universul, atunci când a înțeles că e iubită din priviri, când fiecare zâmbet era un ,,te iubesc” diferit de celelalte. Ea s-a îndrăgostit atunci cînd și-a dorit să nu doarmă nopțile, să stea îmbrățișați și să îl țină treaz până dimineața, deși știe că e cel mai somnoros baiat. Atinci el a primit răspunsul pentru „te iubesc-ul” pe care i-l șoptise, strângând-o la piept său, nevrând să o mai lase vreodata din brațe.

Acum ei sînt fericiți, și așteapta cu nerăbdare următoarea vară, pentru a retrăi momentele întîlnirii, pentru că vara e anotimpul lor. Vara vor trăi mereu primul sărut, prima îmbrățișare, prima întîlnire.”