Poți seduce bărbatul care are soție. Poți seduce bărbatul care are amantă. Dar nu poți seduce bărbatul care are alături o femeie iubită

Bărbații pot înșela. Înșeală când nu se simt bine alături de o femeie, fie ea soție, amantă sau prietenă. Înșeală când nu primesc ceea ce oferă. Înșeală de plictiseală sau din dorința de a gusta ceva nou. Înșeală ca să vadă cum e asta. Dar cel mai mult înșeală când nu iubesc. Atunci nu vor conta anii sau ce au construit până la acel moment. Bărbații se vor lăsa iubiți de alta pentru că nu vor crede în ceea ce au alături. Se vor lăsa seduși de o femeie care va ști să ajungă până la cele mai ascunse dorințe sau pur și simplu care va oferi liniște. Ea va seduce cu două priviri și tot atâtea motive de fericire. Ea va seduce cu ușurința unei femei ajunse la inima lor și care va găsi toate ușile deschise. Ea va reuși să cucerească și un soț și un amant și un bărbat implicat într-o relație. Însă nu va putea în nici un fel cuceri pe bărbatul care își iubește femeia.

Pentru că acel bărbat va fi alături de femeia lui și nicidecum lângă alta. El nu va căuta aventură sau plăceri mărunte pentru că e un om împlinit și fericit. El nu va dori să mintă sau să înșele pentru că s-ar minți pe el. El nu va trăda niște visuri împărțite la doi și nici un trecut trăit în doi. Pentru că și visurile și trecutul se vor traduce în fericire iar fericirea o va citi pe ochii ei. El va fi un bărbat gata să ofere toată încrederea unei femei care a avut încredere în el de la început. El va ști că nu mai există eu, ci noi și acest noi e plin de nebunie și căldură. Îi va fi rușine să trădeze pe omul care îl știe pe de rost. El nu va lăsa fericirea pentru plăcere. El își iubește soția, prietena sau iubita. El o iubește iar asta spune tot.

Poți seduce un bărbat căsătorit de ani buni cu o soție pe care o vede o dată în săptămână și atunci când sunt și copiii. Sau unul care trăiește alături de ea nefericit. Poți seduce un bărbat care e de ani buni într-o relație în care se simte încătușat, trist, pe post secund. Poți seduce și cuceri pe loc un bărbat care-și dă seama că nu iubește pe omul de alături, dar îi este milă sau incomod sau pur și simplu nu vrea să plece de lângă el. Dar niciodată nu vei seduce un bărbat care își iubește femeia. Repet, niciodată. Pentru că dragostea este opusă înșelării. Pentru că bărbăția este opusă trădării. Și pentru că anii de fericire nu îi dai niciodată pe clipe de satisfacție. Așa gândește un bărbat care iubește. Așa gândește un bărbat care este iubit și căruia poți să-i pui în față zece femei goale că tot pe a lui o va alege. Da, bărbații sunt de la natură vânători, gata să pună mâna pe cea mai bună partidă. Dar odată ce o are deja, rostul vânatului trece în dorința de a menține alături ce are. De a menține și de a iubi. Poți seduce pe orice bărbat, dar niciodată pe un bărbat care iubește și e iubit.

Poți seduce bărbatul care are soție. Poți seduce bărbatul care are amantă. Dar nu poți seduce bărbatul care are alături o femeie iubită. – citat cu autor anonim