Uneori, în spatele unui „te iubesc” se ascunde dezgustul, iar dincolo de „nu te mai vreau” – o dragoste profundă. Despre cuvinte și sensul lor…

Cuvintele sunt cele mai nepotrivite atunci când vrei să definești o dragoste adevărată, un sentiment, o emoție. Cuvintele sunt gânduri de suprafață. Cuvintele pot ucide și pot păstra în viață un suflet rănit. Pot transforma un om și-l pot motiva. Cuvintele sunt totul și nimic.

Pentru că dincolo de cuvinte sunt emoții, este un suflet și un gând, este un trecut, o poveste, o viață. Doar oamenii care se potrivesc vor păstra pentru celălalt cuvinte sincere.

Restul fie se vor preface, fie vor spune „te las”, fie vor schimba cu prima ocazie cuvintele vechi pe altele mai noi. Vor mima o sinceritate și li se va părea firesc să spună ceva și să simtă altceva.

Să ascundă în spatele unui „te iubesc” un dezgust și dincolo de „nu te mai vreau” o dragoste profundă. De asta niciodată să nu credeți în cuvinte mai mult decât aveți încredere în omul pe care le spune.

Poți să cucerești pe cineva și să vrei alt om alături. Poți să faci multe declarații pe minut și să gândești că doar unui singur om îi vei spune „te vreau alături”. Pentru că un „bună dimineața” nu va însemna nimic într-o relație. Și nici un „lasă-mă”.

Cuvintele au deficit de emoție. Deficit de greutate. Deficit de adevăr. Poți să asculți vorbe calde de la un om drag și el să nu simtă nimic pentru tine. Poți să auzi cuvinte indiferente de la cineva și tot el să te iubească mai mult decât orice.

Așa că într-o relație încearcă să cântărești cuvintele, să le compari cu faptele, să îndepărtezi stratul de la suprafață și să le înțelegi adevărata valoare. Doar atunci vei putea avea încredere.

De Vorbă cu Tine