Poți să pleci, dar poți să și rămâi. Totul este în mâinile tale, în mintea ta, în inima ta

Unii oameni, din lipsă de atașament și implicare, la prima problemă mai serioasă apărută în relație, pleacă. Pur și simplu decid că celălalt nu merită efortul și lupta lor pentru fericire. Și asta fără a calcula dacă, la rândul lor, au meritat suferința și dragostea celuilalt. Oamenii, în esență, sunt egoiști și nu o dată dau dovadă de narcisism. Doar dacă iubesc cu adevărat vor fi gata să lase de la ei, nu le va păsa cine se implică mai mult și vor căuta să comunice, să explice, să ceară iertare chiar, numai să nu se despartă de omul iubit. Deja poți să îți faci concluzii despre ce fel de om ai alături și cine ești tu.

Nu trebuie să te grăbești să pleci, la fel cum nu trebuie să te forțezi să rămâi. Poți să faci asta oricând. E alegerea ta și poate că de asta deciziile sunt o parte importantă din ceea ce numim relație. Dincolo de asta, din respect pentru celălalt, nu poți pleca subit. A fost ceva între voi și trebuie să explici de ce nu mai poate fi. Pentru că exact același lucru s-ar putea întâmpla și cu tine. Ce vei simți când omul drag, într-o zi, îți va trimite un scurt mesaj, prin care să anuleze toate planurile voastre de viitor?

Nu-ți zic să rămâi, dacă nu vrei să rămâi. Nu-ți zic să pleci, dacă crezi că nu vei putea trăi fără celălalt. Îți zic doar să iei decizii corecte, pentru că ele îți fac viitorul. Și atunci când pleci sau rămâi, fii sigur că nu-l rănești pe celălalt. Pentru că e groaznic să lași un loc gol în inima cuiva. Treci dincolo de supărări de moment, de probleme de azi sau de mâine și gândește la rece: poți trăi fără celălalt sau nu? Tu să răspunzi și tu să faci concluzii.

Poți să pleci, dar poți să și rămâi. Totul este în mâinile tale, în mintea ta, în inima ta. 

Foto: oncewed.com