Poți să închizi ochii la ceea ce vezi, dar nu poți să închizi ușa inimii la ceea ce simți

Poți să te prefaci că nimic nu vezi și nimic nu știi. Poți să te detașezi de lumea din jur și să cauți o lume a ta. Poți să refuzi să asculți pe unii și să fii ascultat de alții. Poți să pleci acolo unde ți-e bine sau să revii acolo udne te regăsești. Dar nu vei putea niciodată să faci toate astea, dacă inima îți va spune altceva. Ceea ce simți îți ghidează viața. Ceea ce simți ești tu.

Dacă simți cu adevărat, nimic nu te mai poate întoarce din drumul tău. Atunci cucerești, lupți, rabzi, reziști, aștepți, cauți, iubești. Atunci ești de o mie de ori mai puternic și mai pus pe fapte. Atunci vrei mai mult și înțelegi mai mult. Asta face diferența dintre cei care au simțit ceva și cei care nu au simțit nimic: primii mereu vor spune la finalul unei discuții sincere „eu te înțeleg”. Pentru că deja au trit. Pentru că știu cum e să nu poți face nimic împotriva la ce îți dictează sufletul și inima. Pentru că în acel moment vrei aproape omul pe care îl iubești și atât.

Poți să reușești în viață, dar dacă nu ești împlinit sufletește nu ai realizat nimic. Pentru că mereu vei trăi neliniști interioare. Mereu îți va fi dor. Vei suferi după cineva. Dacă nu-ți asculți inima, ajungi apoi să regreți. Ajungi să-ți pară rău că nu ai spus, nu ai luptat, nu ai convins. De ce să ajungi acolo? Trăiești acum și simți acum: probabil e cea mai bună soluție pentru o viață fericită.

Poți să închizi ochii la ceea ce vezi, dar nu poți să închizi ușa inimii la ceea ce simți. 

Foto: ask.fm