Poți să ierți tăcerea, întunericul și indiferența lui, poţi să-i ierţi tot, dar nu și absenţa

Ne pornim să căutăm colțul de loc unde să trăim o viață. Îl găsim, încercăm să adăugăm de fiecare dată frumos și culoare, însă dacă plecăm, la întoarcere îl aflăm schimbat. Fugim după dragostea vieţii fără a şti că ea este chiar lângă noi. Ne regăsim în cuvintele şi îmbrăţişarea omului drag şi abia atunci fericirea e la ea acasă. Nu banii, nu vacanţa de 5 stele sau casa de pe litoral ne fac să ne regăsim, ci un simplu: „îţi sunt alături” spus de cel căruia i-am oferi şi bani şi vacanţă şi tot.

Dragostea e atunci când te laşi de tine şi te apuci de noi. Când treci peste toate şi păstrezi în tine un colţ de lume fericit. Când cuvintele tale ar vrea să spună de existenţa unui mesaj: pentru mine, tu ești căminul cel mai cald. Pentru mine, tu ești acasă.

Nu îţi fie frică să cauţi şi să pierzi. Nici să găseşti şi să nu mai cauţi. Nici să oferi pentru asta o viaţă. Ce este al tău, al tău va fi. Cine e omul tău nu va pleca nicăieri, nici când va veni momentul să-ţi mângâie ridurile cu drag. Femei și bărbați, ne batem capul cu relații expirate demult, retrăind momente de altădată.

Dragostea cu miros de mucegai ne schimbă în niște atei gata să transforme lucrurile frumoase într-o mocirlă de regrete și neajunsuri și poate și mai rău, în ură. Dar nu. Trăieşte fiecare moment, clipă, secundă, bucată de timp şi bucură-te de ele. Iubește omul de lângă, din prezent.

Poţi să pleci. Să iei cu tine o bucată de suflet, ciorapii şi lenjeria aruncată pe pat. Să fugi departe şi glasul tău să rămână o amintire vie când voi încerca din deprindere să te cuprind dimineaţa. Să revii doar de fiecare dată când fac cafeaua. Dar să revii.

Poţi să mă înşeli cu dragostea şi cu bucata de pernă întoarsă pe dos. Poţi să-mi spui să nu îţi mai sărut fruntea de grijă şi nici să te întreb ce-ai făcut în zi. Poţi să nu mă mai priveşti cu zâmbetul şi să nu-ţi văd buzele mimând un dulce te iubesc. Poţi să taci, să nu pornim să ne citim suflletele. Dar să revii.

Poţi să nu mă laşi în tăcerea şi întunericul tău şi nici să-ţi dau de pe frunte lumina. Poţi să devii rece, mai rece ca o bucată de gheaţă aruncată în frigider. Poţi să uiţi cine-am fost şi să îţi reamintesc asta în fiecare zi. Dar să revii. Pentru că îţi voi ierta totul, în afară de absenţa ta.

Cât de puternici ați fi, nu vă despărțiți de cei pe care îi iubiți. Doar omul la care ții și care te iubește poate să te ducă în cea mai fericită lume și să te scoată din cel mai urât iad.

Iubirea nu este o joacă, căci nu te poți juca cu viața a 2 oameni. Iubirea este un răspuns, decizia să fii alături, să fii puternic, să iubești.